Opskrifter » Desserter » Marengs » Marengskage med Frugt
Marengskage med Frugt opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marengskage med frugt:
- Marengs:
- 4 æggehvider
- 250 g sukker
- 150 g grofthakkede mandler
- 50 g knuste tvebakker
- Likørflødeskum:
- 4 dl piskefløde
- 4 spsk orangelikør
- 2½ spsk flormelis
- 1 dåse ferskner
- 150 g jordbær
- 150 g vindruer
- 150 g banan
- 150 g ananas
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Marengskage med Frugt:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 2 minutter til marengsblandingen bliver sej.
Vend forsigtigt mandler og tvebakker (har man ikke lige tvebakker, kan disse erstattes med makronmel).
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter). Læg 2/3 af marengsblandingen i 6 bunker i cirklen, så den fyldes ud til én bund. Læg resten af blandingen i 5 løse toppe rundt omkring på bagepladen. Bag bund og toppe midt i ovnen ca. 5 minutter ved 150°C, skru derefter ned til 125°C og bag videre i ca. 1 time og 10 minutter.
Lad marengsene køle af.
Pisk fløden til et let skum. Vend forsigtigt orangelikør og flormelis i og smag til.
Hæld fersken og ananas til afdrypning i en sigte, skær fersknerne i både. Del vindruerne i 2 og skær bananen i skiver.
Kom 2/3 af likørflødeskummet på bunden. Fordel herpå halvdelen af frugten, de 5 toppe og til sidst resten af flødeskummet og frugten.