Opskrifter » Hovedretter » Grill » Barbeque Kyllingespyd med Bacon Rub
Barbeque Kyllingespyd med Bacon Rub opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave barbeque kyllingespyd med bacon rub:
- 1 portion købt eller hjemmelavet barbequesauce
- 900 g kyllingefilet
- 2 tsk salt
- 2 spsk sød paprika
- 2 tsk røget paprika
- 4 tsk sukker
- 1 pakke baconskiver
- 4 metal grillspyd
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Barbeque Kyllingespyd med Bacon Rub:
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker.
Put kylling og salt i en skål. Dæk med film, og stil skålen i køleskabet i 30-60 minutter.
Gør en grill klar med varme kul i den ene side og ingen varme i den anden side. Smør risten med olie.
I en foodprocessor køres baconen til det bliver til en pasta (30-45 sekunder). Bland sød paprika, røget paprika og sukker i og kør igen til det er ensartet. Hæld baconmassen ned i skålen til kyllingen, og gnub med hænderne til ingredienserne er blandet godt, og kyllingen er helt dækket.
Put kyllingestykkerne på spyddene.
Grill spyddene, hvor du vender den 1/4 omgang efter 2-2½ minuts tid til de er dejlig gyldne. Hvis flammerne står op om kødet, så læg spyddene på den kolde side af grillen, til de er væk.
Pensl toppen af spyddene med barbequesauce, vend og steg i ca. 1 minut - gør dette med alle 4 sider.
Tag spyddene af grillen, og server med den resterende sauce og en lækker salat.