Opskrifter » Hovedretter » Grill » Ølkylling
Ølkylling opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Ølkylling:
Vask øldåsen af, åbn den, og drik eller hæld halvdelen af indholdet ud.
Gnid marinaden godt ind i kyllingen (den kan evt. have ligget i marinaden natten over). Krydr den indvendig med lidt salt og friskkværnet peber. Sørg for at den er godt smurt ind overalt (brug en pensel, ske eller renvaskede fingre. Tilføj evt. lidt groft salt og friskkværnet peber.
Monter kyllingen på øldåsen. Halsåbningen lukkes med en kødnål. Hvis du klipper det yderste stykke af benene, er det nemmere at få kyllingen til at stå.
Sæt kyllingen på risten og steg den i 1-1½ time ved inddirekte varme. Løft ikke låget mens kyllingen grilles. Sørg for at ventilationshullet vender væk fra kyllingen mens den steger.
Når kyllingen er færdig fjernes den fra grillen - pas på, øldåsen kan være meget varm.
Skær derefter kyllingen ud i passende stykker og servér den med det samme. Lav evt. bagte kartofler på grillen samtidig.