Opskrifter » Hovedretter » Lam » Lam i Karrysauce
Lam i Karrysauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lam i karrysauce:
- 800 g benfri lammebov
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 tomater
- 100 g jordnødder
- 1 citron
- 2 dl jordnøddesmør
- 1 dl vand
- 2 spsk jordnøddeolie
- 2 spsk karry
- Salt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Lam i Karrysauce:
Afpuds kødet. Skyl det og tør det med køkkenrulle. Skær det i 3 cm store tern. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og stilk. Hak chilien fint.
Skold, flå og udkern tomaterne. Skær frugtkødet i tern. Hak jordnødderne fint. Pres saften af citronen. Riv skallen af 1/4 citron. Rør jordnøddesmøret sammen med vandet.
Opvarm olien ved jævn varme og svits kød, løg, hvidløg og chili. Rør rundt hele tiden og lad det stege til kødet er gyldent.
Drys karry og jordnødder over og lad det brune med under omrøring. Tilsæt tomater, jordnøddesmør og citronskal + saft og smag til med salt. Bring det i kog og lad det simre ved svag varme under låg ca. 75 minutter eller til kødet er mørt.
Anret på tallerkener og garner med tomat, forårsløg eller porre og persille.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.