Madkampen.dk » Ingredienser » Citron
Opskrifter på mad med Citron
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor citron indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Edamame Hummus
Kom de frosne bønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække et par minutter. Hæld bønnerne i et dørslag, og overhæld dem med koldt vand. Kom bønnerne i en minihakker eller blender. Hak hvidløget groft, og hæld ...
-
Crema Catalana
Hæld mælk, appelsinskal, citronskal og kanelstang i en gryde. Del vanillestangen, og tilsæt også den. Bring det langsomt i kog. Tag det af varmen og lad det trække i 15 minutter. Imens piskes æggeblommerne med sukkeret og majsst...
-
Valnøddemuffins
Pisk æg og flormelis skummende. Tilsæt smør, 3 dl mælk, revet skal og citronsaft, vanillesukker, stødt ingefær, stødt nellike, valnødder og chokolade. Vend bagepulver i mel og vend det i dejen til sidst. Hæld dejen i muffins...
-
Kartoffelkage med Citronglasur
Rør margarine og sukker sammen. Rør æg i, lidt ad gangen. Riv citronen og pres saften ud. Put mel, bagepulver og citronsaft i æggemassen. Mos kartoflerne og kom dem i dejen. Hæld dejen i en bradepande, og bag kagen ved 1...
-
Tyrkisk Pizza med Yoghurt-Mynte Sovs
Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Rul den ud til 1 stor eller 2-3 små mindre pizzaer. Steg løg, hvidløg og kød i olie og tilsæt tomater, citronskal, salt og peber og hæld kødsovsen over dejen. Bag ved 210°C ...
-
Kokosdrømme
Ca. 20 stk. Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og kom smørret i. Riv æblet og kom det i sammen med citronsaft og skal. Bland hvedemel, kokos og bagepulver og vend det forsigtigt i æ...
-
Aubergine Dip
Skyl auberginen og skær den over pÃ¥ langs. Læg stykkerne pÃ¥ en bageplade med bagepapir med kødsiden nedad. Bag dem i 30-40 minutter ved 200°C til auberginen er helt blød. Tag skindet af. Svits løg og hvidløg i lidt olie pÃ...
-
Syrlige Græske Kartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie, oregano, salt og peber, og hæld dem i et ildfast fad. Hæld vand i til de er halvt dækkede og bag dem møre i ovnen ved 180°C varmluft...
-
Cheesecake med Koldskål
Til 8-10 personer. Blend kammerjunkerne i en minihakker, til de er helt findelt. Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne. Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter. Udblød husblasen i ...
-
Blomkålssalat med Parmesan & Mandler
Til 4 personer (som tilbehør). Rist mandlerne på en tør, varm pande til de har fået lidt farve (ca. 15-20 minutter.). Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor sammen med mandlerne (alternativt en minihakker lidt ad gangen). S...
-
Rosenkålssalat med Laks
Til 4 personer. Skær mango og avocado i små tern. Skær rødløg og rosenkål i tynde skiver på et mandolinjern. Bland løg, rosenkål, mango og avocado. Pisk olivenolien med citronsaft, sirup, cayennepeber og salt og hæld d...
-
Krydderurtedressing
Hak krydderurterne fint og pres hvidløgsfedene. Rør derefter alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber. Lad dressingen trække et par timer inden den skal spises. Denne dressing ville passe rigtig godt t...
-
Pasta med Laks & Spinat
Hæld den frosne spinat i en tykbundet gryde, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op. Tilsæt fløden. Skær laksefileterne i små tern. Smag spinaten til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt laksefiletterne...
-
Varm Salat med Spinat, Peberfrugt & Mandler
Skær peberfrugten i store tern, tomaterne i halve, gulerødder i tynde strimler og rødløg i fine både. Rist mandlerne et par minutter på en tør pande. Steg gulerødder, løg og peberfrugter ved god varme i 3-4 minutter i oliveno...
-
No-Bake Citroncheesecake med Marengs
Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør, sukker og lakrids. Fordel kiksemassen i 10 portionsglas eller en stor skål, og pres den lidt sammen. Fordel de hakkede mandler ovenpå kiksemassen. Sæt bunden(e) i køleskabet. Pi...
-
Blomkålssalat med Radiser & Ærter
Skyl blomkålen og hak den fint. Skær ærterne i tynde skiver og radiserne i små tern. Rør creme fraiche og mayonnaise med klippet dild, revet citronskal og og saft. Smag til med salt og peber. Bland dressingen med blomkål, ær...
-
Ovnbagt Kylling med Dijonsenneps-sauce
Bland sennep, citronsaft, hvidløg, honning, olivenolie, rosmarin, salt og peber i et ildfast fad. Læg kyllingestykkerne i fadet, og vend dem i blandingen. Skær løg og champignon i kvarte, og læg dem under kyllingestykkerne. Krydr...
-
Fennikelsalat med Ærter & Jordbær
Til 2 personer. Skær fenniklen i tynde skiver på et mandolinjern, bælg ærterne og skær jordbærrene i tynde både. Pisk olien med fintrevet skal og saft fra citronen og sirup. Bland fennikel, ærter, jordbær, dild og peanuts ...
-
Røget Laksetartar med Avocado
Til 2 personer. Hak laks, rødløg og purløg meget fint. Bland det sammen i en skål og smag til med salt og peber. Flæk avocadoerne på langs og tag stenene ud. Skrab det grønne avocadokød ud med en ske og skær det i små tern. ...
-
Krabbesalat med Ananas
Rød krabbekødet sammen med mayonnaise, karry, salt og peber (evt. lidt ananassaft). Anret salatblade og ananas på en tallerken. Læg krabbesalaten ovenpå. Pynt med klippet karse og citron og spis med en skive ristet rugbrød....
-
Frikadeller med Spidskålssalat
Ælt kødet med mælk, havregryn, æblemost, presset hvidløg og lidt samt og peber. Steg i olie som almindelige frikadeller. De kan evt. lunes færdige i ovnen ved 160°C i 5-8 minutter. Hæld de frosne bønner i en skål, og hæld k...
-
Ovnbagte Gulerødder med Oliven & Feta
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Vend dem i lidt olie, en smule cayennepeber og citronsaften. Stil gulerødderne i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 180°C. Når gulerødderne er færdige, vendes de med hakkede oliven og fet...
-
Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin
Rør flormelis, smør og salt blødt. Tilsæt mel og derefter citronsaft, vanillekorn og æggeblommer. Saml dejen ved at tilsætte mælk. Form en tyk, kort pølse af 2/3 af dejen og en lang tynd pølse af det sidst og sæt dem på kø...
-
Bananmarmelade
Mos bananerne. Bland alt undtagen nødderne i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af varmen og skum den godt af. Tag kanelstængerne op, og rør de hakkede nødder i. Hæld marmeladen på atamonskyllede glas, og s...
-
Karbonader i Citron-Gremolata
Til 4 personer. Del farsen i 4 boller på 125 g. Kast dem mellem hænderne, til de er blevet faste, og hak dem så forsigtigt på kryds og tværs. Riv skallen af citronen og bland den med finthakket rosmarin, hvidløg og mel. Tryk ...