Opskrifter » Mad til Højtider » Fastelavn » Fastelavnsboller med Creme
Fastelavnsboller med Creme opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fastelavnsboller med Creme:
Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (gem lidt mel) og slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en lille tykbundet gryde.
Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning i ca. 5 minutter.
Tag den af varmen og hæld den i en skål. Lad cremen køle af. Rør i den af og til.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Rul dejen ud til en firkant (ca. 40x40). Skær firkanten igennem 3 gange på hvert led, så der bliver 16 firkanter.
Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små pakker. Klem sammenføjningerne godt sammen, så cremen ikke løber ud.
Form pakkerne til boller, og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.
Bag bollerne midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter og lad dem derefter køle af.
Rør flormelis og rom eller vand sammen til en glasur, og fordel den på bollerne.
Tip! Du kan lægge 1 tsk grofthakket chokolade på hver klat kagecreme, før dejstykkerne foldes til boller.