Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Gløgg
Gløgg opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gløgg:
- 2 ½ dl vand
- 50 g pomeransskal
- 2 cm frisk ingefær
- 2 små stænger kanel
- 8 nelliker
- ½ tsk kardemomme
Opskrift indsendt af Hanne
Sådan laver du Gløgg:
Ingefæren knuses evt. med hvidløgspresser,og kanelen brækkes i mindre stykker.
Alle ingredienser koges i vandet under låg ved svag varme ca. en halv time. Derefter hældes det igennem en sigte.
Ekstrakten kommes i et glas, afkøles og stilles koldt til den skal bruges.
Gløgg:
Ekstrakten blandes med 3/4 liter rødvin og 80-90 g sukker. Varm det op til lige under kogepunktet.
Tilsæt rosiner og hakkede mandler (evt. 1 dl Brøndumssnaps eller cognac).
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.