Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Julefrikadeller med GrønlangkÃ¥l & Ristet Rugbrød
Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave julefrikadeller med grønlangkål & ristet rugbrød:
- Frikadeller:
- 500 g hakket svinekød
- 6 spsk rasp
- 2 æg
- 5 enebær
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 4 skiver bacon
- 1½ dl mælk
- Fedtstof til stegning
- Grønlangkål:
- 30 g smør
- 600 g frossen grønkål
- 1 dl piskefløde
- Sukker
- Ristet rugbrød
- Rødbeder
- Sennep
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød:
4 personer.
Kom kød, rasp, æg, finthakket enebær, salt, peber og bacon skåret i små tern i en skål. Rør farsen godt igennem og tilsæt væsken lidt ad gangen.
Rør, til farsen har en passende konsistens. Lad fedtstoffet blive gyldent på panden. Form ca. 14 frikadeller med en spiseske og brun dem ved god varme, ca. 2 minutter på hver side. Steg dem videre ved middel varme 8-10 minutter. Vend dem jævnligt.
Smelt smørret i en gryde. Kom grønkålen i gryden. Hvis der bruges alm. frossen grønkål, optøs den og presses fri for væske, inden den bruges. Tilsæt fløden lidt efter lidt, når kålen er varm. Smag til med salt og sukker.
Serveres med ristet rugbrød, rødbeder og sennep.