Madkampen.dk » Ingredienser » Nelliker

Opskrifter på mad med Nelliker

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor nelliker indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Shawarma Krydderi

    Rist spidskommen, koriander, nelliker og peberkorn på en tør pande, til duftstofferne frigives og stød dem fint i en morter eller krydderikværn. Bland med de øvrige krydderier og kom blandingen på glas med tætsluttende låg....


  2. Julefrikadeller

    Bland alle ingredienserne rigtig godt. Lad farsen trække i køleskabet i en times tid. Form frikadeller og steg dem på en pande i rigeligt fedtstof eller i ovn ved 200°C i ca. 30 minutter....


  3. Vendsysselske Pebernødder

    nelliker

    Kør smør og sukker godt sammen på en røremaskine. Tilsæt fløden og derefter bagepulver, natron og krydderier. Til sidst tilsættes melet lidt ad gangen. Lad dejen hvile i køleskabet natten over. Læg pebernødder på pl...



  4. Koteletter med Spinat

    nelliker

    Tø spinaten op i en anelse vand ved svag varme. Hak løgene og bland 2/3 i spinaten sammen med citronsaft, salt og peber. Jævn spinaten med mel, der er rørt ud i mælken og lad det koge i 10 minutter. Gnid koteletterne med ingef...



  5. Honninghjerter

    Opvarm honningen til ca. 50°C. Ælt det herefter godt sammen med melet. Stil dejen i køleskabet i 14 dage. Rør krydderierne op i æggeblommen, og bland det i dejen. Hvis den er for hård at arbejde med, kan man putte den i mikroovnen ...


  6. Kyllingesuppe med Chili

    6-8 personer. Varm olien op i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, og sautér til de begynder at blive bløde (ca. 5 minutter). Tilsæt hvidløg og kylling (skåret i mundrette bidder), og sautér ved middelhøj varme i ca...


  7. Canadisk Tomatsuppe

    4 personer. Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér, til det begynder at karamellisere, men uden at det tager farve. Tilsæt tomater, bladselleri, nelliker, persille, basilikum, hvid peber og sukker. Br...


  8. Joans Pebernødder med Tesukker

    nelliker

    Suker og æg piskes godt sammen. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele æltes til en fast masse. Dejen kan ligge i køleskabet et par dage. Bages ved 200°C i 7-10 minutter...



  9. Honningkager

    Kom honning i en gryde og varm op under omrøring til den er smeltet. Kom sukkeret i en skål og hæld den varme honning over under omrøring. Lad det køle lidt af. Pisk ægget sammen og rør det i honning/sukker massen sammen med kr...


  10. Peberkager til Pyntning

    Sigt melet sammen med hjortetaksalt. Ælt alle ingredienserne sammen, til dejen er ensartet. Læg dejen i køleskabet, til den er blevet fast og nemmere at arbejde med. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med kageudstik...


  11. Thailandsk Kylling

    Skær kødet i strimler. Hak hvidløg, ingefær og citrongræs fint. Svits kyllingestrimlerne med hvidløg, ingefær, citrongræs, nelliker og karrypasta i olie. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, så krydderierne ikke brænder på. ...


  12. Løgsuppe med Kødboller

    Rens porrer og løg. Skær dem i skiver og svits dem i fedtstof. Hæld bouillon og krydderier over og lad suppen koge ca. 10 minutter. Put kødbollerne i suppen og varm dem igennem. Servér suppen, drysset med hakket persille....


  13. Sirupskage

    Sirup, farin og fedtstof smeltes sammen i en gryde. Når massen er afkølet røres æggene i. Derefter tilsættes melet - hvoraf det sidste er blandet med natron og krydderier - skiftevis med kærnemælk og fløde (som gerne må være...


  14. Hjemmelavet Medisterpølse

    Desuden skal du bruge en kødhakker med pølsehorn og en foodprocessor. Skær kartofler og løg i store stykker og kør det gennem kødhakkeren sammen med kødet. Hvis du bruger et helt stykke kød, skal det køres igennem hakkeren 2 gan...


  15. Syltede Rødbeder

    Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra, og "chok" rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver. Læg rødbederne i rene glas sammen med skiver af peberrod og ...


  16. Vitello Tonnato

    Læg kødet i en gryde sammen med laurbær, peberkorn, nelliker, salt, gulerødder (skåret i skiver) og løg (skåret i både). Hæld bouillon i, så kødet er næsten dækket. Varm op til det koger, og kog kødet ved svag varme ca. ...


  17. Gløgg

    Ingefæren knuses evt. med hvidløgspresser,og kanelen brækkes i mindre stykker. Alle ingredienser koges i vandet under låg ved svag varme ca. en halv time. Derefter hældes det igennem en sigte. Ekstrakten kommes i et glas, afkøl...