Madkampen.dk » Ingredienser » Nelliker
Opskrifter på mad med Nelliker
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor nelliker indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Shawarma Krydderi
Rist spidskommen, koriander, nelliker og peberkorn på en tør pande, til duftstofferne frigives og stød dem fint i en morter eller krydderikværn. Bland med de øvrige krydderier og kom blandingen på glas med tætsluttende låg....
-
Julefrikadeller
Bland alle ingredienserne rigtig godt. Lad farsen trække i køleskabet i en times tid. Form frikadeller og steg dem på en pande i rigeligt fedtstof eller i ovn ved 200°C i ca. 30 minutter....
-
Vendsysselske Pebernødder
Kør smør og sukker godt sammen på en røremaskine. Tilsæt fløden og derefter bagepulver, natron og krydderier. Til sidst tilsættes melet lidt ad gangen. Lad dejen hvile i køleskabet natten over. Læg pebernødder på pl...
-
Koteletter med Spinat
Tø spinaten op i en anelse vand ved svag varme. Hak løgene og bland 2/3 i spinaten sammen med citronsaft, salt og peber. Jævn spinaten med mel, der er rørt ud i mælken og lad det koge i 10 minutter. Gnid koteletterne med ingef...
-
Honninghjerter
Opvarm honningen til ca. 50°C. Ælt det herefter godt sammen med melet. Stil dejen i køleskabet i 14 dage. Rør krydderierne op i æggeblommen, og bland det i dejen. Hvis den er for hård at arbejde med, kan man putte den i mikroovnen ...
-
Kyllingesuppe med Chili
6-8 personer. Varm olien op i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, og sautér til de begynder at blive bløde (ca. 5 minutter). Tilsæt hvidløg og kylling (skåret i mundrette bidder), og sautér ved middelhøj varme i ca...
-
Canadisk Tomatsuppe
4 personer. Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér, til det begynder at karamellisere, men uden at det tager farve. Tilsæt tomater, bladselleri, nelliker, persille, basilikum, hvid peber og sukker. Br...
-
Joans Pebernødder med Tesukker
Suker og æg piskes godt sammen. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele æltes til en fast masse. Dejen kan ligge i køleskabet et par dage. Bages ved 200°C i 7-10 minutter...
-
Honningkager
Kom honning i en gryde og varm op under omrøring til den er smeltet. Kom sukkeret i en skål og hæld den varme honning over under omrøring. Lad det køle lidt af. Pisk ægget sammen og rør det i honning/sukker massen sammen med kr...
-
Peberkager til Pyntning
Sigt melet sammen med hjortetaksalt. Ælt alle ingredienserne sammen, til dejen er ensartet. Læg dejen i køleskabet, til den er blevet fast og nemmere at arbejde med. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med kageudstik...
-
Thailandsk Kylling
Skær kødet i strimler. Hak hvidløg, ingefær og citrongræs fint. Svits kyllingestrimlerne med hvidløg, ingefær, citrongræs, nelliker og karrypasta i olie. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, så krydderierne ikke brænder på. ...
-
Løgsuppe med Kødboller
Rens porrer og løg. Skær dem i skiver og svits dem i fedtstof. Hæld bouillon og krydderier over og lad suppen koge ca. 10 minutter. Put kødbollerne i suppen og varm dem igennem. Servér suppen, drysset med hakket persille....
-
Sirupskage
Sirup, farin og fedtstof smeltes sammen i en gryde. Når massen er afkølet røres æggene i. Derefter tilsættes melet - hvoraf det sidste er blandet med natron og krydderier - skiftevis med kærnemælk og fløde (som gerne må være...
-
Hjemmelavet Medisterpølse
Desuden skal du bruge en kødhakker med pølsehorn og en foodprocessor. Skær kartofler og løg i store stykker og kør det gennem kødhakkeren sammen med kødet. Hvis du bruger et helt stykke kød, skal det køres igennem hakkeren 2 gan...
-
Syltede Rødbeder
Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra, og "chok" rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver. Læg rødbederne i rene glas sammen med skiver af peberrod og ...
-
Vitello Tonnato
Læg kødet i en gryde sammen med laurbær, peberkorn, nelliker, salt, gulerødder (skåret i skiver) og løg (skåret i både). Hæld bouillon i, så kødet er næsten dækket. Varm op til det koger, og kog kødet ved svag varme ca. ...
-
Gløgg
Ingefæren knuses evt. med hvidløgspresser,og kanelen brækkes i mindre stykker. Alle ingredienser koges i vandet under låg ved svag varme ca. en halv time. Derefter hældes det igennem en sigte. Ekstrakten kommes i et glas, afkøl...