Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Langtidsstegt And
Langtidsstegt And opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave langtidsstegt and:
- 1 hel and (ca. 3kg)
- Salt
- Peber
- 5 madæbler
- 10 svesker uden sten
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Langtidsstegt And:
Sæt ovnen på 130°C (almindelig ovn).
De yderste vingespidser og halsen skæres af anden. Gå den efter udvendigt for fjerrester og indvendigt for indmadsrester. Fjern evt. løst fedt, og tør den godt med et stykke køkkenrulle.
Gnid anden indvendigt med salt og peber. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Fyld anden med æblebåde og svesker (de bedste æbler er Belle de Boskop eller Cox Orange). Luk hullet med en kødnål.
Læg en rist over en bradepande. Læg nu den klargjorte and med brystsiden nedad på risten. Hæld ca. 1 liter vand i bradepanden. Sæt den i ovnen.
Lad nu anden stege sådan i ca. 4 timer. Vend anden, og lad den stege videre med brystsiden opad i 1½-2 timer mere.
Skindet skulle nu gerne være sprødt og lækkert, og kødet være mørt, saftigt og lækkert. Er skindet ikke helt sprødt, kan man evt. give lidt grill til sidst. Men husk at holde godt øje, så du ikke brænder anden på.
Lav sovs af skyen fra bradepanden, og husk de brunede kartofler, den lune rødkål og de franske kartofler. Mums!
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.