Opskrifter » Salater » Kartoffelsalater » Kartoffelsalat med Tunfisk
Kartoffelsalat med Tunfisk opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kartoffelsalat med tunfisk:
- 185 g afdryppet tun i vand
- 500 g små nye kartofler
- 125 g rensede og halverede grønne bønner
- 2/3 dl let vinaigrettedressing
- 12 salatblade
- 1 agurk
- 4 store radiser
- 8 cherrytomater
- 4 hårdkogte æg
- 2 tsk kapers
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffelsalat med Tunfisk:
Læg kartoflerne i en gryde og hæld vand på så de lige er dækket. Bring i kog ved jævn varme. Læg bønnerne i en dampindsats eller kurv og placer den ovenpå kartoflerne. Læg låg på og damp bønnerne i 5 minutter.
Tag bønnerne fra varmen og afkøl dem. Fortsæt kogningen til kartoflerne er møre (ca. 15 minutter). Læg kartoflerne i en skål og hæld dressingen over. Afkøl.
Riv salaten i mundrette bidder og læg dem i en salatskål. Skiv agurken og kom den i. Rens og skiv radiserne og læg dem i skålen. Halver og tilsæt tomaterne. Bland til sidst kartofler, dressing og grønne bønner i.
Bland forsigtigt salaten. Skær æggene i både og læg æg og tunfisk ovenpå salaten. Drys med kapers og servér straks.
Hvis hele saaten ikke skal spises på samme dag, kan det være en god idé at fjerne "indmaden" fra agurken, og skære den i halvmåneformede stykker.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.