Madkampen.dk » Ingredienser » Bønner
Opskrifter på mad med Bønner
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor bønner indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Ristede Kartofler med Bønner & Mayo
Til 4 personer. Skrub kartofler og vend dem med spidskommen og olivenolie. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 30 minutter ved 200°C Blanchér bønnerne i 5 minutter i letsaltet vand. Skyl dem med koldt vand. De...
-
Hurtigt Pastafad med Grønt & Kylling
Den her er til de hverdagsaftener, hvor det hele skal gå hurtigt, men stadig være god og nærende mad :-) Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld den i et ildfast fad. Tilsæt bønner, skiveskårede gulerødder og peberfrug...
-
Bønnesalat med Fetaost & Oliven
Bønnerne nippes (begge ender fjernes). Kog dem i godt saltet vand til de er lige netop møre (5-7 minutter). Herefter afkøles de i isvand. Dryp bønnerne godt ad, og del dem i 2. Pil løget, del det i halv og skær det i tynde sk...
-
Glaskartofler med Perleløg & Bønner
Rist baconternene til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Hæld kogende vand over bønnerne i 10 sekunder. Tør det meste af baconfedtet af panden, og hæld nu perleløg og kartofler i panden og lad det få lidt fa...
-
Bønner med Bacon & Løg
Steg baconternene til de er næsten sprøde i en almindelig eller sautérpande. Tilsæt løg og steg videre i ca. 5 minutter. Tilsæt bouillon og krydderier og lad det koge op. Tilsæt så bønnerne og skru godt op for varmen, og lad ...
-
Bønnesalat med Rødløg & Tomater
Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i koldt vand, dræn dem og lad dem dryppe af. Pisk olie og eddike sammen og smag til med sukker. Vend marina...
-
Frugtsalsa
Der er ingen mængde på ingredienserne, så prøv dig frem og brug evt. mest af det du bedst kan lide :-) Alt hakkes groft - husk at dræne bønnerne godt. Tilsæt eddike, salt, peber og chili efter smag. Lad salsaen stå i køleskab...
-
Oksefilet med Kraftfuld Sauce (Vægtvogterne)
4 portioner - 10 ProPoints pr. portion Skræl rodfrugterne, og skær dem i skiver. Læg dem i et ovnfast fad sammen med tynde løgringe, hvidløg og timian. Krydr med salt og peber. Dryp olie over og bag i ovnen ved 200°C i ca. 30 minut...
-
Nem Pastasalat med Kalkun
4 personer. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Skær bønnerne i 2-3 cm lange stykker. Put bønnerne ned i gryden til pastaen de sidste 2 minutter af kogetiden. Hæld både pasta og bønner over i et dørslag, så vandet løber...
-
Bønnesalat med Tomat
Kog bønnerne i letsaltet vand. Skær dem i 2-3cm stykker. Del tomaterne i 2 og hak løget fint. Rist pinjekernerne let på en tør pande. Bland alle ingredienserne i en skål, og stil den på køl til servering....
-
Dukan Bønnefritter
Hæld olien i en frysepose. Hæld bønnerne og de krydderier du kunne tænke dig ned i posen, og vend det hele godt. Bag bønnerne i en 200°C varm ovn i 20-30 minutter alt efter for sprøde du ønsker dem. Husk at vende dem ind imell...
-
Varm Kartoffelsalat med Langtidsbagte Tomater
Halvér først tomaterne, pensl dem med olivenolie og drys med salt, sukker og rosmarin. Bag dem herefter i 2 timer ved 130°C, til de er skrumpet ind til halv størrelse. Imens tomaterne bager, koges kartoflerne med rosmarinstilken, til...
-
Skinke i Sommergrønt
Kog kartoflerne i letsamtet vand, pil dem og lad dem køle af, før de skæres i små stykker. Kog herefter bønnerne i ca. 5 minutter og afkøl dem hurtigt. Pisk 2 spsk citronsaft med presset hvidløg, honning, olie, salt og peber og...
-
Sesampaneret Torsk
2 portioner. Skær fisken ud i mindre stykker. Pisk ægget, og vend først fisken i æg og derefter i sesamfrø. Steg fiskestykkerne i margarinen. Kog pasta og bønner. Rør yoghurten med paprika, salt og peber. Servér fiske...
-
Bønnesalat med Bacon
Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i ...
-
Gryderet med Hamburgerryg
4 portioner. Skræl og kog kartoflerne. Skær hamburgerryg, gulerødder og pastinak i strimler. Varm olien i en gryde. Tilsæt tomater, tomatpuré og bønner. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Drys saucejævner i, og rør rundt. ...
-
Fedtforbrændingssuppe
Til 2 personer i 7 dage. Alle ingredienserne kommes i en stor gryde og tildækkes med ca. 2-3 liter vand. Kog det i 35-40 minutter. NB! Pas på med chili - den bliver stærk med 2, så hvis du ikke er til stærk mad, kan du nøjes med...
-
Mexicansk Kødgryde
Pil løget og hak det. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler. Brun kødet i fedtstoffet i en stegegryde. Tilsæt løget og lad det stege med nogle minutter. Krydr med salt, kommen og chilipulver. Rør melet i. Tils...
-
Oksepie med Krydrede Bønner
Kom kartofler og gulerødder i kogende vand og kog dem under låg i ca. 20 minutter - eller til de er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos dem groft evt. med en kartoffelstøder. Rør mælk, ost, salt og peber i mos...
-
Pasta-Bønnesalat med Pinjekerner
Kog pastaen, og lad den dryppe af. Kog bønnerne sprødmøre i letsaltet vand og lad dem dryppe af. Skold og flå tomaterne. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kernerne. Svits løgene i olien uden de tager farve. Tilsæt to...
-
Ungarsk Bønneret
Bønnerne skæres i små stykker, som koges i saltet vand ca. 10 minutter. Baconen brunes på panden uden fedtstof. Løg og hvidløg hakkes og brunes med. Tilsæt hakket persille, skinketern og bønner. Lad det simre i 5 minutter. ...
-
Marineret Bønnesalat med Brødcrutoner
Bønnesalat: 1. Sæt en gryde med vand over at koge. Tilsæt 2 tsk salt til vandet og læg låg på. Når vandet koger, lægges bønnerne i. 2. Bønnerne skal koge ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld bønnerne over i en sigte, og sk...
-
Persisk Kylling
Bland marinaden (yoghurt, hvidløg, paprika, karry, salt & peber) og marinér kyllingebrystet i halvdelen af marinaden i 30 minutter. Skær grøntsagerne og dup dem tørre med køkkenrulle, vend dem i resten af marinaden. Steg kylling...
-
Steak med Bønnesalat & Tuncreme
Fjern spidserne på de grønne bønner. Bring vandet i kog med salt (1½-2 tsk pr. liter vand). Kom de grønne bønner i gryden og kog uden låg 3-6 minutter. Mærk på konsistensen om den er god. Lad bønnerne dryppe af i en si og kom dem ...
-
Kreolske Rejer
Tilbered risene efter anvisning på pakken. Læg låget på og hold risene varme. Opvarm olien i en stor gryde og svits selleri, hvidløg, løg og peberfrugt umder omrøring til det er mørt (ca. 10 minutter). Varm bønnerne i en mind...