Opskrifter » Slankeopskrifter » Sense » Sense - Gulerodsboller
Sense - Gulerodsboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave sense - gulerodsboller:
- 200 g frosne ærter
- 300 g creme fraiche 5%
- 400 g revet gulerod
- 4 æg
- 2 spsk HUSK
- 1 tsk salt
- 120 g solsikkekerner
- 60 g hørfrø
- 100 g groft rugmel
- 1 tsk bagepulver
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
SÃ¥dan laver du Sense - Gulerodsboller:
Til 12 stk.
Blend ærterne sammen med creme fraiche til en grødet masse.
Tilsæt gulerødder, æg, HUSK, salt, solsikkekerner og hørfrø. Rør dejen sammen med en håndmixer med dejkroge på.
Tilsæt melet af 3-4 gange under omrøring.
Lad dejen hvile i 10 minutter.
Drys bagepulver over dejen, og rør det godt ind i dejen.
Beklæd 2 bradepander med bagepapir. Spred dejen ud på bagepapiret i 12 klatter, og drys med pynt (frø eller kerner). Man kan også sprede hele dejen ud på 1 bradepande, og skære bollerne ud efterfølgende.
Bag dem ved 200°C (varmluft) i 25-35 minutter indtil de har taget farve både ovenpå og under bunden.
HF 1-2: gulerod, ærter
HF 3: Æg
HF 4: Groft rugmel
Fedt: Solsikkekerner, hørfrø
Mælkedressing: Creme fraiche
Man kan regne 1/6 af portionen for 1 HF 4, 2 spsk fedt og ½ HF 3. Så er der plads til at spise ½ HF 3 mere, måske lidt grønt inde i bollen og for eksempel smøre bollen med lidt mayo
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.