Madkampen.dk » Ingredienser » Gulerod
Opskrifter på mad med Gulerod
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor gulerod indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Sense - Grøntsagsbearnaise
Kog grøntsagerne møre. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør det til en jævn masse. HF 1-2: blomkål, løg, gulerod, bladselleri HF 3: HF 4: Fedt: smør Smagsgiver: bouillonterning, salt, estragon, bearnaise essens...
-
Sense - Gulerodskage
Til 1 person (til 1 måltid) Blend alle ingredienserne til kagen og lad dejen sætte sig i 10 minutter, så HUSK virker. Hæld dejen i et mindre ildfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 20 minutter. (tjek med en gaff...
-
Jettes Gulerodsbrud
Giver ca. 12 stk. Smelt margarine og lidt af mælken i en gryde. Hæld det sidste mælk i. Mærk efter, det må kun være lunt. Hæld det i en skål. Smuldr gæren i margarine/mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør rundt....
-
Sense - Gulerodsboller
Til 12 stk. Blend ærterne sammen med creme fraiche til en grødet masse. Tilsæt gulerødder, æg, HUSK, salt, solsikkekerner og hørfrø. Rør dejen sammen med en hÃ¥ndmixer med dejkroge pÃ¥. Tilsæt melet af 3-4 gange under omrÃ...
-
Hakket Oksekød & Spidskål med Krydderier - I Ovn
Til 4 personer. Opvarm en pande med lidt olie, sautér gulerødder og spidskål i 3 minutter. Gør det om nødvendigt af 2-3 omgange. Læg det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over. Kom lidt mere olie på panden, og brun oksekød...
-
Kyllingefrikadeller med Flødeblomkål
Skær blomkål og gulerødder i skiver og læg dem i et ildfast fad. Hæld mornaysauce over. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter. Til frikadellerne blendes alle grøntsagerne og blandes med kødet. Rør æggehvider og havr...
-
Gulerod-Fersken Kage
Rør margarine og sukker sammen og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt gulerødder, ferskner (som er blevet blendet sammen med saften), kokosmel, natron og vanillesukker. Rør det godt sammen og tilsæt til sidst melet. Hæld deje...
-
Blomkålsmuffins
Blend blomkål og gulerod til det ligner ris. Steg bacon på panden i lidt olie. Tilsæt løget og vend det lidt rundt. Tilsæt blomkålsblandingen, cherrytomater og bladselleri. Lad det simre nogle minutter. Tilsæt krydderier og ...
-
Kylling-Karrysuppe med Grøntsager
Kog kyllingen i vand tilsat en bouillonterning. Gem kogevandet. Brænd karryen af i smør i en gryde. Kom mel ved, og lav det til en melbolle. Lav en opbagning med kogevandet fra kyllingen. Spæd op med ananassaft og fløde. Skær ...
-
Hjemmelavet Tomatsuppe med Gulerod
Skær tomaterne over i halve. Skræl og skær løget i mindre stykker. Pil hvidløgene og skær dem i mindre stykker. Skræl guleroden og skær den i mindre stave. Læg alle grøntsagerne i en gryde, og hæld vandet samt bouillonte...
-
Gulerodssuppe med Linser
Til 4 personer. Kartofler, gulerødder og løg skrælles, skæres i mindre stykker og svitses i olie. Tilsæt bouillon, salt, peber og timian og lad grøntsagerne koge i ca. 15 minutter. Purér suppen i en blender eller foodprocess...
-
Grove Gulerodsboller
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt gulerødder, honning og salt og rør det hele godt igennem. Tilsæt begge slags mel og ælt dejen godt og grundigt. Lad dejen hæve tildækket i en time. Fo...
-
Kyllingefrikadeller
Rør kyllingefarsen med salt. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og bland godt. Sæt på køl 1 times tid og form derefter 12-14 frikadeller og steg dem i fedtstof på panden ca. 4-5 min på hver side....
-
Tacotærte
Mal mandlerne til mel i en foodprocessor og bland melet med loppefrøskaller, smør, æg og salt. Smør en springform med smør og try dejen ud i formen. Prik nogle huller i den med en gaffel og lad bunden hvile i køleskabet i ca. 30 mi...
-
Pikant Sauce
Sautér grøntsagerne i margarinen i en gryde. Tilsæt tomatpuré og hvidløg. Hæld fløden over, og kog saucen igennem til den har en passende tykkelse. Smag til med salt og peber. Saucen passer perfekt til både fjerkræ, oks...
-
Frisk Pastasalat
Kog pastaskruerne i rigeligt letsaltet vand. Lad dem køle af, eller skyl dem i koldt vand. Vend resten af ingredienserne i, og lad salaten stå koldt indtil servering....
-
Gulerodspandekager
Bland alle ingredienserne godt og stil dejen ind i køleskabet en halv times tid. Varm smør eller margarine op på en pande, og steg pandekagerne (ca. 3/4 dl dej til hver). Spises lune med en klat skyr eller lidt sirup....
-
Oksekøds Meatza
Tænd ovnen på 220°C. Riv guleroden på den grove side af et rivejern. Hak basilikummen groft. Rør alle ingredienserne sammen. Fordel kødmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, så massen er ca. 1 cm høj. Bag bunden...
-
Pangasius med Spinat & Hvidløgsstegte Kartofler
4 personer. Bland fetaosten og spinaten med det hakkede løg. Hæld citronsaften på. Drys med salt og peber. Tør pangasius fileterne fri for vand med lidt køkkenrulle, og rul dem i spinat/feta blandingen. Hold dem sammen med tandst...
-
Gratineret Laks Med Rejer, Asparges & Parmesanost
4 personer. Tænd ovnen på 175°C. Vask og kog kartoflerne. Pil dem, når de er kogte. Læg laksestykket i et lille smurt ildfast fad. Hæld grøntsagsbouillonen ved, og krydr laksen med salt. Dæk fadet med sølvpapir, og steg...
-
Spaghetti med Kødsauce (Vægtvogterne)
4 portioner - 11 ProPoints pr. portion. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Hak grøntsagerne i en blender. Opvarm en pande og brun kødet og grøntsagerne i en lille smule olie. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpure...
-
Paprikakylling med KÃ¥lsalat
Til 2 personer. Bland majsgryn, sesam, paprika og salt og vend kyllingelÃ¥rene heri. Læg kyllingelÃ¥rene i et ovnfast fad og sæt dem i en 200°C varm ovn i 50 minutter. Kom limesaften i en morter sammen med chili, halvdelen af nÃ...
-
Kyllingeboller i Karry
Hak løgene fint. Bland kyllingekød, løg, mel, æg, salt og peber godt. Det skal være en klistret fars. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt bouillonterningen. Form bollerne, og put dem i gryden - det skal kun putre, det må ikke...
-
Fisk med Porrer & Mornaysauce
Til 4 personer. Steg baconskiverne sprøde. Lad dem køle af. Skær porrer i skiver og kog dem i 10 minutter. Læg dem nederst i et ovnfast fad. Riv gulerødderne, og læg dem ovenpå porrerne sammen med ærterne. Læg torsken (...
-
Fisk Bagt med Porrer & Ost
Til 4 personer. Skær fisken i passende stykker eller optø fiskeblokkene. Dup fiskestykkerne tørre, og læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver på skrå (gem endestykkerne til sala...