Madkampen.dk » Ingredienser » Solsikkekerner
Opskrifter på mad med Solsikkekerner
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor solsikkekerner indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Jettes Gulerodsbrud
Giver ca. 12 stk. Smelt margarine og lidt af mælken i en gryde. Hæld det sidste mælk i. Mærk efter, det må kun være lunt. Hæld det i en skål. Smuldr gæren i margarine/mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør rundt....
-
Sense - Gulerodsboller
Til 12 stk. Blend ærterne sammen med creme fraiche til en grødet masse. Tilsæt gulerødder, æg, HUSK, salt, solsikkekerner og hørfrø. Rør dejen sammen med en hÃ¥ndmixer med dejkroge pÃ¥. Tilsæt melet af 3-4 gange under omrÃ...
-
Børnehavens Müslibar
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt den kondenserede mælk, og rør godt sammen. Beklæd en firkantet springform med bagepapir i bunden. Smør siderne let. Pres din dej ned i formen og glat med en våd spartel. ...
-
Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade
Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. De skal dufte syrligt. Dag 3: 1. Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, ...
-
Lindas Lækre Pesto
Skyl basilikummen godt - du kan godt bruge stænglerne. Kør alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor. Tilføj olie undervejs til konsistensen bliver helt rigtig. Ønskes en tyk pesto, skal der bruges ekstra kerner og o...
-
Fuldkornsboller med Skyr & Yoghurt
Rist solsikkekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Rør gæren ud i æblejuicen. Kom surmælksprodukter, olie og honning ved og rør det til en jævn masse. Bland mel og salt og rør det i dejen sammen med solsikkekernerne. ...
-
Müsli lavet i Actifry
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt honningen 2 minutter i Actifryen. Kom de tørre ingredienser i, og kør ca. 13 minutter. Lad müslien køle af på en bagerist med bagepapir. Det er blødt mens det er varmt, men ...
-
Sprøde Rugbrødshapsere med Chokolade
Rør gæren ud i vandet sammen med saltet. Tilsæt kerner og melet og bland det godt sammen. Hak chokoladen og bland den i dejen. Put alt dejen på en bageplade med bagepapir og lav en stor firkant. Lad dejen hæve tildækket i 1 t...
-
Himmerigets Mundfulde
Smelt smørret. Rør de øvrige ingredienser i, til du har en ensartet dej. Beklæd en bradepande (25*35cm) med bagepapir, og hæld dejen heri. Bag kagen i 20 minutter ved 175°C. Fordel chokoladen over kagen, så snart den kom...
-
Rugboller med Chokolade - Chokorug
Ca. 25 boller Ælt alle ingredienserne til fordejen godt sammen, og lad dejen stå tildækket natten over. Lad kernerne stå i blød i det kogende vand i 1,5 time. Ælt nu kerner og fordejen med chokolade, maltsirup, salt og kakao ...
-
Sprøde Langtidshævede Morgenboller
Udblød gæren i vandet, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Stil dejen i køleskabet i 10 timer tildækket med et fugtigt viskestykke. Næste morgen tages dejen ud på et let meldrysset bord, og rulles til en pølse. Skæ...
-
Ninas Melonsalat
Skyl og skær salaten groft. Kom den i et stort fad. Lav kugler af begge meloner. Alle slags melon kan bruges, vandmelon og honning melon er bare brugt i dette tilfælde. Hæld kuglerne over salaten, og drys til sidst solsikkekerner ...
-
Stenalderbrød
Bland alle ingredienserne godt, og hæld dem i en rugbrødsform (ca. 1½ liter). Bag brødet på 160°C varmluft i 60 minutter. Lad brødet køle af, inden du tager det ud af formen, og vupti så er der lækkert og meget nemt brød....
-
Hvidkålssalat med Sprøde Nudler
Snit hvidkålen fint. Bræk nudlerne i stykker. Bland nudler, solsikkekerner og mandelsplitter og grill dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Husk at holde godt øje med dem, da det ikke tager lang tid, og de kan nemt brænde på. ...
-
Gulerodsbrud
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og sukker. Hæld den afkølede margarine og æggene i, og rør godt. Tilsæt nu gulerødder og solsikkekerner. Til sidst tilsættes så meget mel som dejen kan klare uden at være for klistr...
-
Melfrit Nøddebrød
For mandler, hasselnødder og (pinjekerner) gælder det at de gerne må være med den brune hinde på. Der kan tilsættes oliven og rosmarin. Forvarm ovnen til 160°C. Bland alle ingredienserne sammen. Fór en rugbrødsform med ...
-
Rødbedesalat med Feta & Pære
Pisk citronsaft og olie sammen i den skål du vil lave salaten, og smag til med salt og peber. Rist solsikkekernerne let på en pande, uden noget fedtstof, for at frembringe mere smag i dem. Skræl rødbeder og pærer, fjern kærnehu...
-
Sojaristede Solsikkekerner
Varm en pande kraftigt op. Rist solsikkekernerne til de er svagt gyldne. Skru ned for varmen, og hæld soja på panden efter smag (meget soja gør kernerne mere salte). Rist nu kernerne indtil sojaen er fordampet, og kernerne er he...
-
Grovboller med Pastinak
Opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker, olie, hytteost, solsikkekerner (gem lidt til drys) og pastinak. Rør det hele godt sammen og tilsæt derefter begge slags mel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i 45 minutter,...
-
Broccolisalat lavet som Pastasalat
Nok til 8-10 personer Steg baconen, og læg den på noget fedtsugende papir. Bland alle ingredienserne til dressingen. Kog pastaen al dente (med lidt bid i) sammen med rigeligt salt. Skær løgene i små tern og del broccolien i...
-
Kerneknækbrød
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og røres godt sammen med hånden (husk at vaske hænder først). Dejen bredes tynd ud på 2 bageplader, som bages ved 175°C i ca. 12-15 minutter, til de er lysebrune. Mens knækbrødet ...
-
Broccolisalat med Bacon
Rør creme fraiche med rødvinseddike og sukker. Lad dressingen stå koldt en times tid. Rist bacon helt mørkt og lad det trække på et stykke køkkenrulle. Del broccolien i meget små buketter. Skær løget i små tern. Bland n...
-
Himmerigsmundfulde
Bland alle ingredienserne undtagen chokoladen. Fordel massen på bagepapir (ca. 20x40 cm), og bag den i 20 minutter ved 175°C. Smelt chokoladen over vandbad, smør den ud over massen, som skæres ud i mundrette stykker mens den er va...
-
Gulerods - Solsikke Boller
Opløs gæren i vandet og tilsæt den smeltede margarine. Tilsæt de revne gulerødder og kernerne. Når det er æltet godt sammen, tilsættes salt, sukker og mel lidt efter lidt (når der er gulerødder i, skal der ofte bruges lidt m...
-
Burgerboller I (4 stk.)
Smørret smeltes og mælken tilsættes. Smør og mælk hældes i en skål og creme fraiche tilsættes. Tilsæt gæren og rør rundt. Tilsæt salt, solsikkekerner og mel. Dejen æltes, og stilles til hævning i 30 minutter. Æ...