Madkampen.dk » Ingredienser » ærter
Opskrifter på mad med ærter
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor ærter indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Panang Kylling
Til 4 personer. Skær kyllingen i mundrette stykker, og steg dem i en wok med lidt olie. Tag kyllingen op, og læg den til side. Tag herefter 5 spsk olie, og steg karrypastaen heri. Mix det godt sammen, til det ikke klumper mere. Tils...
-
Cremet Pastasalat med Karry & Bacon
Til 3 personer. Bring en gryde med vand og salt i kog, og tilsæt pastaen. Kog den efter anvisningen på posen. Hak løg og peberfrugt fint. Steg baconternene og læg dem på et stykke køkkenrulle til afdrypning. Rør ingredien...
-
Sprødt Rugbrød med Ærtepuré & Rejer
Til 2 personer. Find en udstikker der passer til størrelsen på rugbrøder, og udstik 4 runde stykker brød. Steg dem i en smule olie, til de bliver sprøde, og drys med lidt salt og peber. Kog ærterne i 10 minutter, hæld vandet...
-
Kold Risret med Tun & Rejer
Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem blive kolde. Læg risene i bunden af et ildfast fad. Læg ærter (og evt. majs) over samt tunen. Lav en dressing af creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, citronsaft og paprika. Hæ...
-
Ærtelasagne
Til 2 personer. Tænd ovnen på 200°C Hak løg og hvidløg fint. Sautér løgene på en pande med olivenolie. Vend ærterne i. Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Blend ærterne sammen med hytteo...
-
Sense - Gulerodsboller
Til 12 stk. Blend ærterne sammen med creme fraiche til en grødet masse. Tilsæt gulerødder, æg, HUSK, salt, solsikkekerner og hørfrø. Rør dejen sammen med en hÃ¥ndmixer med dejkroge pÃ¥. Tilsæt melet af 3-4 gange under omrÃ...
-
Ærtepesto
Blend alle ingredienserne groft i en minihakker. Serveres evt. til et stykke kød, i en sandwich eller som "dressing" på en salat (evt. spidskål, pærer, vindruer, sukkerærter)....
-
Kyllingefrikadeller med Flødeblomkål
Skær blomkål og gulerødder i skiver og læg dem i et ildfast fad. Hæld mornaysauce over. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter. Til frikadellerne blendes alle grøntsagerne og blandes med kødet. Rør æggehvider og havr...
-
Hjemmelavet Kyllingesalat med Ærter
Rist baconen sprød, lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle og knus den. Skær hønsekødet i mundrette stykker og hak champignonerne fint. Rør yoghurt med mayonnaise og fond og smag den til med paprika, salt og peber. Bland...
-
Broccolinuggets
Del broccolien i buketter. Brug også stokken. Skræl den, og skær den i stave. Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt og damp broccolien under låg i 3-4 minutter. Dræn vandet fra og dryp den godt af. Blend broccoli ...
-
Pastasalat med Olie-Eddike Dressing
Til 4 personer. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl den under koldt vand, og lad den køle helt af. Steg baconternene sprøde på en pande, og læg dem på fedtsugende papir. Riv gulerødderne og snit peberfrugterne i ty...
-
Ærtepuré
Hæld alle ingredienserne i en blender eller brug en stavblender. Smag til med krydderierne. Serveres til et stykke kød eller som dip....
-
Spicy Rice a la Nandos
Til 4 personer. Svits risene på en tør pande i 3-4 minutter. Rør ofte i dem. Når risene får en smule farve, tilsættes vandet, chilipulver, ½ bouillonterning og lidt gurkemeje. Lad det simre til risene er kogt (ca. 15 minutter)....
-
Spidskålssalat med Dild & Skyr
Vend spidskålen sammen med ærter, skyr, dild, salt og peber. Smag til...
-
Æblesalat
Skær æblerne i skiver, og vend dem i pestoen. Bland æblerne med de øvrige ingredienser. Tip! Istedet for kyllingetern, kan du bruge en rest kød fra dagen før - frikadeller, kylling, laks bøf o.s.v, kun fantasien sætter grænse...
-
Gammel Kristina
Sæt vand over til pastaskruerne, og kog dem. når vandet koger. Samtidig svitses løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt fløde, ærter og skinke, og lad det simre til pastaen er næsten færdig. Smag til med parmesan. Når pastaen e...
-
Rejemuffins
Til 3 personer. Hæld vandet fra rejerne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær snackpeberen i tern og pisk æg og fløde sammen med salt og peber. Fordel rejer, osten, ærter og snackpeber i 8 smurte muffinsforme. ...
-
Tunsalat med Ærter & Peberfrugt
Rør alle ingredienserne godt sammen og lad salaten trække i køleskabet en times tid inden servering. ...
-
Krydrede Stegte Ris
Svits løg og peberfrugt i lidt olie i en pande sammen med bouillonterningen, spidskommen, chilipulver og paprika. Lad det svitse i 2-3 minutter. Tilsæt risene og vandet sammen med den sidste bouillonterning og guekemeje. Bring det i...
-
Samosaer med Hakket Oksekød
Brun kødet sammen med løg og hvidløg i olien. Tilsæt gurkemeje, garam masala og limesaft. Skær kartoflerne i tern, tilsæt dem sammen med ærterne og smag til med salt og peber. Bland melet med salt og smuldr smørret deri. ...
-
Junglekylling
Skær kyllingefileterne i strimler. Vend kyllingestrimlerne i en pose med karry, salt og peber. Smelt smørret på en pande, og brun kyllingestrimlerne i ca. 3 minutter. Rør fløde og fond i og lad retten koge i ca. 4-7 minutter m...
-
Maskeret Blomkål
Kog æggene til de er hårdkogte. Skær blade og stok af blomkålen, og kog det i letsaltet vand i 12-15 minutter - det skal kun lige være mørt. Læg det til afkøling på et fad. Rør ymer, salt, peber, karry, sennep og dild sammen...
-
Frisk Pastasalat
Kog pastaskruerne i rigeligt letsaltet vand. Lad dem køle af, eller skyl dem i koldt vand. Vend resten af ingredienserne i, og lad salaten stå koldt indtil servering....
-
Spidskålssalat med Rejer
Snit kålen i tynde strimler. Bælg ærterne. Bland de 2 ting sammen med dild og rejer. Rør ingredienserne til dressingen og servér....
-
Nem Lakseret med Spidskål
4 personer. Tænd ovnen på 180°C Steg laksen i ovnen i 15-20 minutter. Kog ærterne og rist sesamfrøene på en tør pande. Skær spidskålen i tynde strimler, og steg dem i rapsolien. Kom ærter og kål i en dyb skål, dry...