Opskrifter » Søde Sager » Konfekt » Appelsinflæsk
Appelsinflæsk opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave appelsinflæsk:
- 20 blade husblas
- 2 dl koldt vand
- 500 g sukker
- 2½ dl vand
- 1/4 tsk citronsyre
- Revet skal af 1 appelsin
- 1 dl appelsinsaft
- 2 spsk citronsaft
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Appelsinflæsk:
Læg husblasen i blød i de 2 dl vand i 5 minutter.
Hæld sukker, 2½ dl vand og citronsyre i en gryde. Tænd ved svag varme til sukkeret er smeltet. Bring herefter lagen i kog.
Hæld husblasen med vandet i sukkerlagen og lad den koge yderligere 20 minutter over svag varme. Sluk for varmen, og tilsæt appelsinskal, appelsinsaft og citronsaft.
Skyl et ovnfast fad (20x20cm) i koldt vand. Hæld sukkermassen i og lad den køle helt af.
Skær ud i firkanter, der trilles i tesukker og tørres nogle timer (ved stuetemperatur). Opbevares i lufttætte dåser med mellemlægspapir imellem lagene.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.