Opskrifter » Søde Sager » Konfekt » Fyldte Chokolader med Chilikaramel
Fyldte Chokolader med Chilikaramel opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fyldte chokolader med chilikaramel:
- 300g mørk eller lys chokolade
- 1 dl piskefløde
- 175 g glukose
- 175 g sukker
- 1 lille tørret chili
- Chokoladeforme
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fyldte Chokolader med Chilikaramel:
Hæld fløde, glukose, sukker og chili i en tykbundet gryde, og varm det langsomt op, til sukkeret er smeltet. Rør så lidt som muligt i det. Lad det småkoge ved svag varme i 8 minutter. Tag så chilien op.
Kom lidt af den varme karamelmasse i et glas isvand. Den skal lige akkurat sætte sig på den ske, du putter ned i vandet. Lad massen afkøle ved stuetemperatur, mens formene støbes.
Temperer chokoladen. Pensl formene (du kan evt. bruge en gammel, tømt chokoladejulekalender) og fyld dem helt op med chokolade, tøm dem og stil skallerne til hurtig afkøling i fryseren.
Kom den afkølede karamel i formene, og stil dem koldt i 5 minutter. Hæld chokolade over toppen, og skrab langs kanten. Stil chokoladerne tørt og køligt, til de er størknet, og vend så chokoladerne ud.
Opbevares mørkt og køligt, men ikke i køleskabet.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.