Opskrifter » Supper » Fond » Grøntsagsfond
Grøntsagsfond opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grøntsagsfond:
- 2 stængler hakket bladselleri
- 2 grofthahhede porrer
- 1 upillet, halveret løg
- 2 uskrællede, hakkede gulerødder
- 1 helt, halveret hvidløg
- 5 kviste persille
- 3 laurbærblade
- 5 kviste timian
- 1 tsk sorte peberkorn
- 2 liter koldt vand
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Grøntsagsfond:
Kom alle ingredienserne i en stor gryde, og dæk med vand. Tilsæt om nødvendigt ekstra vand, så det står 2½ cm over grøntsagerne.
Bring vandet i kog, skru ned, og lad det simre. Fjern eventuelle urenheder med en skummeske, og lad det simre 1 times tid.
Lad fonden køle lidt af. Passér den gennem en finmasket si.
TIP! Brug altid velduftende grøntsager og ikke stivelsesholdige grøntsager (kartofler, græskar etc.). Grøntsagsskræller og -stængler er et glimrende tilskud i en grøntsagsfond, og kan sagtens ryge med i gryden.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.