Madkampen.dk » Ingredienser » Timian

Opskrifter på mad med Timian

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor timian indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sense - Hakket Oksekød & Blomkål i Fad

    Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande med lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød. Tilsæt de hakkede tomater. Skyl dåsen med lidt vand, og hæld også det ved. Tilsæt så krydderier: spidskommen, oregano, timian...


  2. Blomkålsmuffins

    Blend blomkål og gulerod til det ligner ris. Steg bacon på panden i lidt olie. Tilsæt løget og vend det lidt rundt. Tilsæt blomkålsblandingen, cherrytomater og bladselleri. Lad det simre nogle minutter. Tilsæt krydderier og ...


  3. Kyllingekebab

    Til 4 personer. Skær kyllingen ud i papirstynde strimler. Lav en marinade af olie, hvidløg, spidskommen, timian og oregano. Smag til. Svits kødet ved høj varme på en pande, og brug det til det du har lyst: pitabrød, durum, ky...


  4. Mørbradbøffer med Bacon & Flødesovs

    Til 4 personer. Opvarm ovnen til 150°C Afpuds mørbraden og skær den i skiver af 2 cm´s tykkelse. Bank dem flade med hånden og drys dem med salt, peber og timian. Rens champignon og skær dem i kvarte. Steg baconternene på ...


  5. Kalkungryde med Mornaysauce

    4 personer. Skær squashen i tern, broccolien i små buketter og forårsløgene i skiver. Lad olien blive varm i en pande, og brun kødet (skåret i tern) i ca. 2 minutter. Tilsæt sauce, mælk og krydderier og bring det i kog. Ve...


  6. Svinekødsret med Bagte Kartofler

    Mos kartoflerne og rør en fars af kartofler, kød og de øvrige ingredienser. Fordel farsen i et smurt ovnfast fad (ca. 15*25 cm). Skrub kartoflerne godt, og halvér dem. Læg dem i et smurt ovnfast fad med den flade side op. Pensl m...


  7. Gratineret Pastafad med Blomkål

    3-4 personer. Del blomkålen i små buketter. Vend dem med olivenolie, salt, peber og halvdelen af timianbladene. Læg dem i et ildfast fad og steg dem i ovnen ved 190°C i 20 minutter, til de er let lysebrune. Kog pastaen efter anvis...


  8. Gulerodssuppe med Linser

    Til 4 personer. Kartofler, gulerødder og løg skrælles, skæres i mindre stykker og svitses i olie. Tilsæt bouillon, salt, peber og timian og lad grøntsagerne koge i ca. 15 minutter. Purér suppen i en blender eller foodprocess...


  9. Cremet Kylling med Soltørret Tomat

    Opvarm ovnen til 200°C Krydr kyllingelårene med salt og peber. Smelt 2 spsk smør i en sauterpande, og læg kyllingen i. Svits begge sider, til de har fået farve - 2-3 minutter på hver side, og læg dem så til side. Smelt rest...


  10. Paprika Kylling med Timian-Hvidvinssauce

    Skær kyllingebrysterne over i 2. Krydr dem med paprika, salt og peber. Smelt 1 spsk smør på en sauterpande ved middelvarme, og put kyllingen på. Steg dem på den ene side i 3 minutter (til de er gyldne og sprøde), vend dem, og skru ...


  11. Nemme Gule Ærter

    Varm suppen, tilsæt lidt timian og bouillon. Når det koger, tilsættes en passende mængde "Møllerens Gule Ærter", lad det koge 5 minutter og smag til med salt og peber. Læg pølserne (du kan også bruge medister) i suppen, og la...


  12. Tomattærte

    Til 4 personer. Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Try dejen ud i en smurt tærteform (ca. 22cm i diameter). Tryk den godt op ad kanterne. For...


  13. Bodils Hamburgerryg

    Vend kødet i peber og paprikakrydret rasp. Brun det på en pande. Smør med sennep på begge sider, og læg dem i et ildfast fad. Drys med timian. Svits champignon og løg på en pande i 5 minutter. Tilsæt tomaterne og fløden. Hæl...


  14. Nem Rødebedesalat med Æble

    Skræl rødbederne og riv dem groft sammen med æblet. Bland dem med yoghurten, og smag til med lidt timian....


  15. Svampenøddepaté

    Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak løgene fint og svampe og nødder groft. Steg løg, svampe og nødder i smørret sammen med presset hvidløg. Bland æggene med creme fraiche og krydderier. Når fyldet er stegt og al...


  16. Sprøde Ristede Kartofler

    Skræl kartoflerne og kog dem i 10 minutter. Rids deres overflade lidt med en gaffel. Hæld kartoflerne i et ildfast fad og dryp dem gavmildt med olivenolie. Drys med salt, peber og timian. Rist kartoflerne i ovnen ved 200°C i 30 min...


  17. Frittata med Kartofler, Spinat & Feta

    Til 3-4 personer. Tænd ovnen på 175°C Svits kartoffelskiverne i lidt olie. Tag kartoflerne af panden og svits nu løg og hvidløg. Og derefter spinat. Pisk æggene og tilsæt de øvrige ingredienser - rør godt rundt. Hæld d...


  18. Mexikansk Bønnegryde

    Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer. Lad dem dryppe af. Skræl kartofler, gulerødder, løg og selleri og skær dem i tern. Rens porrerne og skær dem i ringe. Flæk chilien, fjern kernerne og skær den ...


  19. Timianpandekage med Spidskål & Oksekød

    Rør mel, majsmel, salt, timian og æg sammen. Varm smørret op og rør halvdelen i dejen. Tilsæt vand og rør det sammen. Lad dejen hvile en halv times tid. Pensl en varm pande med smeltet smør og hæld cirka 3/4 dl dej på. Bag pa...


  20. Kylling i Hvidvin med Pasta & Bacon

    Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingelårene på begge sider, og tag dem op. Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin. Rør mel og fløde samm...


  21. Gammeldags Farsbrød med Lækker Sovs

    Bland kød, rasp, mælk, æg og krydderier sammen og form det som et brød i et ovnfast fad. Pak baconskiver rundt om brødet. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter ved 225°C Opvarm imens bouillon og fløde, jævn det med en smørbo...


  22. Bagte Rodfrugter med Bacon

    Til 4 personer. Skræl og skær rodfrugterne i stave. Kom baconternene i en lille bradepande og stil den på ovnens rist. Fordel rodfrugterne på en plade med bagepapir. Stik timiankvistene ned mellem rodfrugterne og drys med salt....


  23. Kylling med 40 Fed Hvidløg

    Kyllingen skal veje mindst 1½ kg. Pil skallen af hvidløgsfedene. Drys kyllingen indvendigt med salt og peber. Fyld den med 15 fed hvidløg og halvdelen af krydderurterne. Smør en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, med ½ dl ...


  24. Vintersuppe med Grøntsager

    Til 4 personer. Skræl og skær gulerødderne i små stave. Skær kartoflerne i både, som deles på midten. Skær hvidløgsfedene i små stykker. Rist baconternene sprøde på en pande. Stil dem til afdrypning på et stykke køkkenru...


  25. De Luxe Kødtærte

    Til 4 personer. Skær baconen i mindre stykker, og sted den næsten sprød. Læg den på fedtsugende papir. Svits det hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt kødet og svits det til det skifter farve. Tilsæt til sidst krydderier...