Madkampen.dk » Ingredienser » Laurbærblade
Opskrifter på mad med Laurbærblade
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor laurbærblade indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Millionbøf i Wok med Nudler
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af. Pil og hak løget. Varm lidt olie op i en gryde og steg løgene, til de er blevet godt brune. Tilsæt bouillon og laurbær og kog det ned til det halve. Rør majsmel m...
-
Perfekt Flæskesteg
Gnid masser af salt mellem hver svær. Sæt laurbærblade mellem hver 3.-4. svær. Hæld lidt vand i bunden af en bradepande/stegeso, og steg kødet i 3 timer ved 100°C (lidt længere, hvis den er på ben). Sæt ovnen på grill ti...
-
Ølkartofler
Tænd ovnen på 180°C Vask kartoflerne og gnid dem med salt. Skær dem i både. Laf kartoffelbådene i et ildfast fad sammen med laurbærblade, lidt olivenolie og øl. Bag kartoffelbådene ved 180°C i 30 minutter. ...
-
Vindaloo Karry med Lam
Skær kødet i stykker og put det i en skål sammen med en blanding af rødvinseddike, salt og olie. Det skal trække i 2 timer. Forvarn ovnen til 180°C Skær det ene løg i tern og de 3 andre i skiver. Brun løgene på panden i ca. ...
-
Fond til Sovs
Brun benene i ovnen sammen med halvdelen af grøntsagerne, som er renset og skåret i passende stykker. Læg herefter benene og grøntsager i koldt vand og lad det koge op. Skum for fedt og urenheder. Tilsæt salt, og lad det koge op ige...
-
Syltet Squashsalat
Skær squashene i tynde skiver - brug evt et mandolinjern. Drys groft salt over og lad dem trække i 15 minutter. Hæld væden fra. Kog eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade - lad det koge 1 minut. Hæld squashskiverne på atamon...
-
Flamsk Oksegryde med Øl
Til 6 personer. Skær kødet i tern på størrelse med en lille tændstikæske, drys dem med salt og lad dem trække koldt 1-2 timer. Skær løg og gulerødder i skiver. Varm et par spiseskefulde olie i en gryde eller sautérpande, de...
-
Fyldig Gullaschsuppe
4-5 personer. Brun stykker af kød og løg i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt hvidløg, tomatpuré og krydderier. Hæld vand på, så det dækker, og lad suppen småkoge i 1 time, til kødet er næsten mørt. Tilsæt peberfrugt o...
-
Pulled Pork
Dagen før: Giv vand, salt, laurbærblade og stjerneanis et lille opkog, så saltet bliver helt opløst. Afkøl lagen. Læg nakkefileten i saltlagen - dæk godt med husholdningsfilm, og sæt evt. noget tungt over, så det bliver holdt ned...
-
Braiseret Kalveskank
4 personer. Tør osso buco stykkerne med køkkenrulle og skær et par snit igennem hinden i kanten, så de ikke krøller sammen under stegningen. Varm en stegegryde op med lidt olie og brun osso buco stykkerne af et par minutter og ta...
-
Osso Buco med Porrer & Granulata
4 personer. Skær et par snit i fedtkanten på de 4 skiver osso buco, så kødet ikke bøjer opad under stegningen. Varm olie på en sautérpande eller i en gryde og brun kødet på begge sider til det er gyldent. Krydr med salt og pe...
-
Kødboller i Tomatsauce
4 portioner. Lav en fars af hakket svinekød, hvidløg, løg, paprika og olie. Til kødboller, som lægges i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen ved 175°C i ca. 10 minutter. Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint til saucen. Steg i olien...
-
Grøntsagsfond
Kom alle ingredienserne i en stor gryde, og dæk med vand. Tilsæt om nødvendigt ekstra vand, så det står 2½ cm over grøntsagerne. Bring vandet i kog, skru ned, og lad det simre. Fjern eventuelle urenheder med en skummeske, og lad ...
-
Kyllingesuppe med Nudler
4-6 personer. Læg kyllingen i en stor suppegryde. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og hvidløg, og dæk med vand. Bring gryden langsomt i kog ved middel varme. Skru ned, og lad det simre 40 minutter, til kyllingen er kogt. Tag kyllin...
-
Jordskoksuppe
Grovhak løget og svits det klart. Grovhak rodfrugterne og hvidløg og svits det med. Læg en frisk stængel timian (eller 1-2 tsk tørret i en tepose eller lignende) og laurbær ved. Hæld vand ved så det dækker. Tilsæt bouillo...
-
Brunkål (10 pers.)
Brun sukkeret langsomt til karamel i en tykbundet og stor gryde. Kom kål og krydderier i og lad det svede i karamellen i 5 minutter. Kom vand på. Lad det simre til alt vand er forsvundet. Det skal foregå over meget svag varrme. Så er...
-
Syltede Rødbeder
Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra, og "chok" rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver. Læg rødbederne i rene glas sammen med skiver af peberrod og ...
-
Bouillabaisse (Fransk Fiskesuppe)
Fisk: Pighvar, lange, fladfish, kammuslinger, hummerhaler. Fond koges på benene sammen med hvidvin, vand, salt og peberkorn. Efter en halv time tages benene op og der koges videre (der skummes). Ingredienserne sauteres i olivenolie i...
-
Græsk Fyld til Pitabrød
Rist de små stykker af lammekød i olivenolie sammen med laurbærbladene. Skær citronen i små stykker, og tilsæt. Tilsæt rosmarin, salt og peber...
-
Kikærtesuppe
Skyl ærterne godt og læg dem i blød i koldt vand natten over. Kog dem i 2 liter frisk vand med løg, porrer, laurbærblade og timian samt de pillede, delte hvidløgsfed. Suppen skal koge 2-2½ time eller til ærterne er godt møre....