Opskrifter » Tilbehør » Diverse Tilbehør » Kartoffelpande med Svampe
Kartoffelpande med Svampe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kartoffelpande med svampe:
- ½ liter vand
- ½ tsk groft salt
- 650 g små, faste kartofler
- 400 g cherrytomater på stilk
- ½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 10 g smør
- 3 grofthakkede zittauerløg
- 450 g champignon
- 3 spsk finthakkede, tørrede kantareller
- 3 spsk kogende vand
- 1/4 liter madlavningsfløde
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 2 tsk lys saucejævner
- 1 dl friskklippet purløg
- Tilbehør:
- Landbrød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffelpande med Svampe:
Til 4 personer.
Bring letsaltet vand i kog i en gryde. Skrub kartoflerne godt, og kom dem i gryden. Kog kartoflerne ved svag varme under låg i ca. 14 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem møre.
Skyl tomaterne og del dem i mindre klaser. Fordel dem i et ovnfast fad, og og drys med salt og peber. Bag tomaterne midt i ovnen ca. 15 minutter ved 225°C.
Lad smørret smelte i en pande. Steg løg og champignon ved kraftig varme i ca. 5 minutter.
Bland kantareller og det kogende vand.
Kom de udblødte svampe i panden sammen med fløde, de kogte kartofler, salt og peber. Bring blandingen i kog, tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme under omrøring i ca. 2 minutter. Smag til.
Drys halvdelen af den klippede purløg over retten, og server resten ved siden af.
Tip! Istedet for brød, kan man servere et stykke kød etc. skinkeschnitzel, kyllingefilet eller hakkebøf.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.