Opskrifter » Tilbehør » Diverse Tilbehør » Grøntsagsklatter
Grøntsagsklatter opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grøntsagsklatter:
- 100 g skrællede, hakkede melede kartofler
- 100 g gulerødder i tern
- 100 g ærter
- 2 finthakkede chili
- 1 tsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk salt
- 2 spsk rismel
- 2 spsk vegetabilsk olie
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Grøntsagsklatter:
Bring en gryde vand i kog. Kom kartoflerne i, og kog dem møre. Hæld vandet fra, og sæt dem til side.
Imens koges endnu en gryde vand. Kom gulerødder og ærter i, og kog til de er møre. Hæld vandet fra, mos dem, og sæt dem til side.
Forvarm ovnen til 50°C
Mos kartofler og grøntsager. Kom dem i en skål sammen med chili, citronsaft og salt, og rør blandingen jævn.
Kom rismel på en tallerken. Kom lidt vand på hænderne, og tril grøntsagsmosen til 8 lige store kugler. Pres dem derefter flade, til de er ca. 3 cm tykke. Vend dem i rismelet, og sæt dem til side.
Opvarm 2 spsk olie på en pande ved middel varme. Læg så mange klatter på, som der er plads til, og steg dem i 4 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde på begge sider. Vend dem en gang. Tag dem af panden, og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle. Hold dem varme i ovnen. Steg resten af klatterne på samme måde. Kom evt. lidt mere olie på panden.
Klatterne kan steges i forvejen og opvarmes i ovnen ved 180°C i 10 minutter inden servering.