Opskrifter » Bagværk » Kiks & Knækbrød » Hjemmebagt Knækbrød med Hvidtøl
Hjemmebagt Knækbrød med Hvidtøl opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Hjemmebagt Knækbrød med Hvidtøl:
Varm øllet til 37°C og opløs gæren i væsken. Tilsæt margarine, salt og let stødt kommen.
Bland rugflagerne med de 2 slags mel, rør det i væsken og ælt det sammen til en smidig, ret fast dej. Gem lidt mel til udrulningen.
Lad dejen hæve tildækket ca. 30 minutter. Varm ovnen til 250°C
Ælt dejen smidig og del den i 8 stykker som formes til boller. Rul tynde kager ud ca. 30 cm i diameter. Anvend gerne groft mel ved udrulningen.
Læg brødene på plader med bagepapir, stik et hul ud i midten og prik brødet tæt med en gaffel. bag 6-8 minutter i hed ovn. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver brændte. Lad dem køle af på en rist.
Tip! Hvis du bruger en ternet kagerulle ved udrulningen, giver det et fint mønster samtidig med at det giver en lækker, porøs konsistens.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.