Opskrifter » Alt Det Andet » Morgenmad » Øllebrød I
Øllebrød I opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave Øllebrød i:
- 350 g kernefrit rugbrød
- ½ liter vand
- 2 flasker maltøl
- 1 hel kanel
- 1 stykke appelsinskal
- 85 g sukker
- 1 spsk friskpresset appelsinsaft
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Øllebrød I:
Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal.
Lad det trække i ca. 10 minutter. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter. Pisk af og til.
Tilsæt sukker og appelsinsaft. Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanstang og appelsinskal før serveringen.
Tip: Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den gennem en sigte.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.