Opskrifter » Bagværk » Boller » Birkes
Birkes opskrift
Ingredienser
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Birkes:
Ca. 10 stk.
Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt igennem.
Rul dejen ud (ca. 20*60) og pensl med æggestrygelse (1 æg, 2 spsk vand og en smule salt).
Siderne lægges herefter ind, så dejen kommer til at ligge i 3 lag.
Vend herefter dejen rundt, så bunden bliver toppen. Skær ud i ca. 10 stk. Pensl med æggestrygelse og dyp i birkes.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse og bag dem herefter ved 220°C (almindelig ovn) i ca. 10 minutter. Hold øje, for pludselig går det stærkt.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.