Opskrifter » Bagværk » Boller » Langtidshævede Havregrynsboller
Langtidshævede Havregrynsboller opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Langtidshævede Havregrynsboller:
Kom gær og vand i en stor skål og rør, til gæren er opløst.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen til en grødagtig dej.
Dæk skålen med plastikfilm og lad den hæve ved stuetemperatur til næste dag.
Form ca. 14 store boller med en ske og sæt dem direkte på bageplader beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve 1 time. Bag bollerne midt i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C varmluft.
NB! Bollerne kan også laves uden langtidshævning. Brug da 50 g gær og 1 liter lunkent vand. Sæt bollerne på pladen og lad dem hæve 1 time, inden de bages 20-25 minutter ved 200°C varmluft.