Opskrifter » Bagværk » Brød » Gyldne Horn (16 stk.)
Gyldne Horn (16 stk.) opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gyldne Horn (16 stk.):
Gæren opløses i fløden, hvorefter melet og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der hviler på et koldt sted (helst køleskab) i ca. 15 minutter.
Derefter æltes dejen i 2 lige store stykker, der formes til kugler og rulles cirkelrundt ud (25 cm i diameter). Hver cirkel skæres ud til 8 trekanter.
På den brede ende af hver trekant anbringes en teskefuld marmelade, hvorefter dejstykket rulles op til horn fra den brede ende. Den spidse ende af dejen skal være i bunden, så hornet ikke springer op.
Hornene pensles med æggeblomme, drysses med hakkede mandler og sukker, hvorpå de uden efterhævning bages på ovnens midterste rille ved 225°C i ca. 12 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.