Opskrifter » Bagværk » Kager » Chokoladekage med Havsalt & Karamel
Chokoladekage med Havsalt & Karamel opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladekage med havsalt & karamel:
- 4 æg
- 6 dl sukker
- 1½ tsk vanillesukker
- 175 g smør
- 3 dl mel
- 8 spsk kakao
- ½ tsk bagepulver
- Karamel:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 80 g smør
- 80 g brun farin
- 1 lille tsk havsalt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokoladekage med Havsalt & Karamel:
Smelt smørret og rør de øvrige ingredienser til dejen heri.
Hæld 2/3 af dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
Bag kagen i 30 minutter ved 175°C, til den lige har sat sig.
Imens laves karamellen. Kom smør, kondenseret mælk, brun farin og salt i en tykbundet gryde.
Varm det op til under kogepunktet under omrøring, og lad det stå på varmen i 15-20 minutter under omrøring indtil alt sukkeret er opløst og karamellen er blevet tyk og fin lysebrun.
Fordel karamellen jævnt over kagen - prik evt. hul ned i kagen, så lidt af karamellen kan trænge ned.
Hæld den sidste del af dejen over karamelfyldet og bag kagen færdig i 35-45 minutter til kagen er fast og karamellen er blevet mørk gyldenbrun.
Lad kagen køle helt af inden den skæres i stykker.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.