Opskrifter » Bagværk » Macarons » Macarons med Hindbær
Macarons med Hindbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave macarons med hindbær:
- 200g flormelis
- 200 g smuttede mandler
- 200 g sukker
- 0,75 dl vand
- 6 pasteuriserede æggehvider
- Rød frugtfarve
- Cremefyld:
- ½ dl piskefløde
- 100 g hvid chokolade
- ½ dl mosede hindbær
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Macarons med Hindbær:
Ca. 20 macarons.
Bring fløden i kog og smelt den finthakkede chokolade heri. Tilsæt hindbær, rør sammen og sæt cremen på køl, gerne natten over.
Blend mandlerne til fint mandelmel, bland med flormelis, sigt og stil væk.
Kog sukker og vand i en gryde, tag det fra blusset, når sukkertermometeret viser 110°C. Pisk halvdelen af æggehviderne stive ved langsom hastighed, skru op for hastigheden, og tilsæt den varme sukkerlage i en tynd stråle, mens du pisker. Pisk så i 7 minutter, til massen er afkølet.
Bland den anden halvdel af æggehviderne med mandelmel-flormelis blandingen til en tyk masse. Tilsæt frugtfarve dråbevis, til farven er, som du ønsker den. Vend forsigtigt lidt af marengsen ned i mandelmassen, vend resten i, dejen skal være glat, flydende og ensartet.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en lille tylle, beklæd en bageplade med bagepapir eller silikonemåtte og sprøjt så dejen ud i ensartede klatter med god afstand. Lad kagerne tørre 1 time ved stuetemperatur. Bag dem ved 110°C i 12 minutter. Sprækker de, er ovnen for varm.
Tag kagerne ud af ovnen. Bager du på bagepapir, kan du trække papiret over på en fugtig bordplade, så er de nemmere at få af. Sprøjt den ene halvdel af de kolde kager med creme og læg kagerne sammen to og to.