Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Bagels
Bagels opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Bagels:
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i vandet.
Tilsæt olie, salt og æg, og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig.
Dæk fadet med film eller et klæde, og lad dejen hæve i 30 minutter på et lunt sted.
Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i 16 stykker, og tril dem til ca. 20 cm lange pølser, som er lidt tyndere i begge ender.
Fugt den ene ende med lidt vand, og sæt pølserne sammen til ringe. Klem enderne godt sammen.
Lad vandet koge op i en stor gryde (tilsæt 1 spsk salt pr. liter). Læg et par ringe i ad gangen, og kog dem i ca. 1-2 minutter. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tænd ovnen på 220°C. Læg de forkogte ringe på en smurt bageplade.
De pensles med æg, drysses med pynt og bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.