Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Italiensk Foccacia
Italiensk Foccacia opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave italiensk foccacia:
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Ca. 8 dl hvedemel
- Pensling:
- Olivenolie
- 1 tsk groft salt
- 1-2 tsk tørret rosmarin
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Italiensk Foccacia:
Smuldr gæren ud i en skål og rør den ud med lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet sammen med olie og salt.
Rør det meste af melet i, helst i en røremaskine. Rør mindst 5 minutter. Dejen skal være fast og hård i konsistensen.
Lad dejen hæve 30 minutter under et klæde.
Tag dejen op og ælt den igennem med resten af melet. Rul den ud til en plade ca. 30x40cm. Læg den på en smurt plade eller på bagepapir. Varm ovnen til 250°C.
Prik dejen med fingrene dybt og tæt og lad brødet hæve under et klæde yderligere 30 minutter.
Bag brødet midt i ovnen ca. 10 minutter. I varmluftsovn ved 225°C i 12 minutter. Tag brødet ud og pensl det med olie. Drys med salt og rosmarin. Lad det svale noget og skær det siden i tern.