Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Hjemmebagte Burgerboller
Hjemmebagte Burgerboller opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Hjemmebagte Burgerboller:
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt de andre ingredienser - startende med smør. Derefter salt, sukker, hørfrø. Til sidst ølandshvede og hvedemel. Ælt det godt igennem i 6-8 minutter.
Dæk dejen til og lad den hvile lunt i 1 times tid.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, slå den op, og rul den ud til en pølse. Del pølsen i 14-15 lige store dele, og form dem til boller.
Pensl bollerne med æg (eller vand), dyp dem i sesamfrø og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter.
Tryk bollerne flade, så de får den ønskede størrelse, og lad dem herefter hæve i yderligere 1 time.
Bag bollerne 12-15 minutter ved 220°C og lad dem køle af på en rist.