Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Bløde, Luftige & Grove Pitabrød
Bløde, Luftige & Grove Pitabrød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bløde, luftige & grove pitabrød:
- 250 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- 1 spsk salt
- 25 g gær
- 400 ml lunkent vand
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Bløde, Luftige & Grove Pitabrød:
Smuldr gæren i vandet.
Lad det stå i ca. 2 minutter.
Tilsæt salt og mel. Ælt til en smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Slå dejen sammen og del den i 12 lige store boller.
Brug en kageruller og rul bollerne ud til pitabrød med en diameter på ca. 10 cm. Lad pitabrødene hæve let på køkkenbordet.
Opvarm en pande over højt blus. Den skal være ret varm. Læg et pitabrød på panden og lad det bage i 15 sekunder indtil overfladen begynder at boble op. Vend brødet og lad det bage færdig på den anden side i 1 minut. Her skulle pitabrødet gerne begynde at puffe op.
Dæk de færdiglavede pitabrød med et viskestykke imens resten af brødene bages.
Brødene er bedst, når de er friske, men de kan også holde sig nogle dage i en pose eller i fryseren.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.