Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Dorthes Pitabrød
Dorthes Pitabrød opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Dorthes Pitabrød:
Opløs gæren i det lunkne vand og kom halvdelen af melet i. Tilsæt derefter salt.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Kom evt. mere mel i end angivet - speltmel er nogle gange lidt sjovt at arbejde med.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time - tildækket.
Slå dejen ud på et melet bord og del den i 6 lige store dele. Rul hver enkelt del til en bolle. Rul hver bolle til en pandekage på ca. ½ cm´s tykkelse.
Varm ovnen op til 250°C (ikke varmluft).
Læg pitabrødene på en plade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 10 minutter. Bag brødene på midterste rille i ca. 8-10 minutter, til de har fået "mave". Lad dem køle af på en rist, dækket med et klæde.