Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Koldhævede Baguettes
Koldhævede Baguettes opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Koldhævede Baguettes:
Opløs gæren i vandet og tilsæt havsalt og mel.
Ælt dejen godt og længe indtil den er glat. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen køligt til næste dag - gerne i køleskab.
Hvis du har lyst, kan du skifte 200 g hvedemel ud med andre meltyper, kerner eller frø.
Næste dag: Slå dejen let ned på et meldrysset bord. Dejen deles i 6-7 stykker, udrulles i bagepladens længde og snittes på langs. Lad dem hæve i 30-60 minutter på bagepladen med bagepapir under et viskestykke.
Bages midt i en forvarmet ovn ved 220°C i 20-25 minutter.
Tip: Kan med fordel æltes i røremaskine 10-15 minutter. Dejtemperaturen skal være 20-22°C, inden de sættes i ovnen (måles med bagetermometer).
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.