Opskrifter » Desserter » Grød » Øllebrød med Fløde, Karamel og Rabarber
Øllebrød med Fløde, Karamel og Rabarber opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave Øllebrød med fløde, karamel og rabarber :
- 10 skiver kerne- og skorpefrit rugbrød
- ½ mørk øl
- 2 spsk muscovadosukker
- 7 dl piskefløde
- 2 blade husblas
- 300 g sukker
- ½ stang vanille
- 200 g rabarber
- 200 g kransekagemasse
- 4 blade mynte
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Øllebrød med Fløde, Karamel og Rabarber :
Øllebrød:
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Rugbrød (som skal være uden kerner og skorper) sættes i blød 1 time med øl. Kom øllebrød i en gryde med 1 dl vand - kog ned. Kom 6 dl fløde, moskovado sukker i og lad det simre i 1 time under omrøring.
Køl lidt ned og vend husblas grundigt i. Kom det i cognacglas og stil det koldt i mindst 3 timer.
Karamel:
Kom 200 g sukker på en pande og lad det lysebrune. Tag panden væk fra blusset og kom ½ dl fløde i lad det simre kort og stil det koldt i en time.
Rabarberkompot:
Snit rabarberne i 1 cm tykkelse og kom dem i en gryde. Tilsæt 100g sukker i samt ½ dl vand og skrab vanillekornene ud af vanillestangen og kom det i. Det hele skal simre i 10 min under låg. Sættes koldt i mindst 2 timer.
Sprøjt kransekagemasse ud som småkager på bagepapir i ovnen. Bages ved 200°C til de er lysebrune (ca. 8-10 min.) - 2 kager pr. person.
Cognacglas med øllebrød sættes på en stor tallerken, kom lidt karamel på toppen og lidt fløde. Kom en klat rabarber på småkagen og læg et småkagelåg på. Pynt evt. med mynthe blade.
Set i "Til Middag Hos Gordon Kennedy"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.