Opskrifter » Desserter » Kager » New York Cheesecake
New York Cheesecake opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave new york cheesecake:
- 185 g mel
- ½ tsk bagepulver
- 60 g sukker
- 1 tsk revet citronskal
- 80 g smør
- 1 æg
- 3 3/4 dl piskefløde
- Fyld:
- 750 g blødt flødeost
- 250 g sukker
- 30 g mel
- 2 tsk revet appelsinskal
- 2 tsk revet citronskal
- 4 æg
- 1 3/5 dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du New York Cheesecake:
10-12 personer.
Kør mel, sukker, citronskal og smør ca. 30 sekunder i en foodprocessor, indtil det ligner krummer. Kom æg i og saml hurtigt i maskinen til en dej. Ven den ud på en melet flade og form til en kugle. Pak den i film og læg i køleskab i 20 minutter, til dejen er fast.
Forvarm ovnen til 210°C. Smør en 23 cm springform let.
Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, indtil den er stor nok til at dække bund og sider i formen. Pres den på plads i formen og skær det overflødige fra. Kom bagepapir i, derefter ris eller tørrede bønner. Bag 10 minutter og fjern så papir og ris. Pres dejen let med bagsiden af en ske og bag 5 minutter mere. Lad den afkøle.
Skru ovnen ned til 150°C.
Til fyldet piskes flødeost, sukker, mel og frugtskal glat. Kom æggene i, et ad gangen, og pisk hver gang. Pisk fløden i, hæld massen over kagebunden og bag kagen 1 time og 25-35 minutter, indtil den er næsten fast. Sluk for ovnen og lad kagen køle af for åben ovndør. Sæt den i køleskabet, når den er kold.
Pisk fløden stiv, fordel over den kolde kage og pynt evt. med krymmel eller kandiseret frugtskal.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.