Opskrifter » Desserter » Kager » Toffeetærte


Print opskriften på Toffeetærte Print opskrift

Del på Facebook

Toffeetærte opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave toffeetærte:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Toffeetærte:

Forvarm ovnen til 180°C. Smør en dyb tærteform.

Sigt melet ned i en stor skål og gnid smørret i med fingrene, indtil blandingen ligner brødkrummer. Rør sukker, æggeblomme og vand i. Bland til en blød dej, og saml den til en kugle. Kom film om, og afkøl den i 20 minutter.

Rul dejen ud mellem 2 lag bagepapir, så den kan dække bund og sider i formen. Skær overflødig dej af, og prik bunden jævnt med en gaffel. Sæt dejen tilbage i køleskabet i 20 minutter. Kom let sammenkrøllet bagepapir i formen og derover bønner eller ris. Bag bunden 35 minutter, og fjern papir og bønner.

Til fyldet kommes sukker og mel i en lille gryde. Lav en fordybning, og pisk gradvist mælken i, til en glat pasta. Tilsæt smør og pisk over svag varme i 8 minutter, indtil blandingen koger og bliver tyk. Tag den fra varmen, tilsæt vanilleessens og æggeblomme, og pisk cremen glat. Fordel den over bunden og glat overfladen.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret ad nogle gange, og pisk skummet stift og blankt, indtil sukkeret er opløst. Spred marengsen over fyldet, og lav nogle små toppe med en gaffel eller kniv. Bag 5-10 minutter, indtil marengsen er gylden.

Servér lun eller kold.

Toffeetærte opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Toffeetærte Print opskrift

Andre spændende opskrifter i kager kategorien

Mini Sarah Bernard Kager Toffifee Cheesecake Chokolade Vulkan Kage med Gulerod Sydstatskage Nemme Blødende Hjerter