Opskrifter » Desserter » Is » Hjemmelavet Daimis
Hjemmelavet Daimis opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hjemmelavet daimis:
- Bund:
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 150 g mandler
- Is:
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 3 dl piskefløde
- 4 Daim
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Hjemmelavet Daimis:
Pisk æggehviderne næsten stive, og vend sukkeret i. Pisk det til en stiv marengs, og vend så de finthakkede mandler i.
Hæld marengsen i en smurt meldrysset springform, og bag den i ca. 30 minutter ved 175°C (alm. ovn). Afkøl bunden helt inden isen kommes på.
Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt.
Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen sammen med grofthakket Daim.
Fordel ismassen oven på bunden, og dæk den til. Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.
Tag isen op ca. 20 minutter førservering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.