Opskrifter » Desserter » Is » Vanilleis med Rabarberkompot
Vanilleis med Rabarberkompot opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave vanilleis med rabarberkompot:
- 500 g rabarber
- 150 g strøsukker
- 2 spsk vanilleessens
- Vanilleis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Vanilleis med Rabarberkompot:
Rens rabarberstængerne og fjern blade og grove stykker på enderne (ikke hele enden, der sidder meget smag her) og skær dem i tynde skiver på ca. 5 mm.
Kom rabarber, rørsukker og vanilleessens i en gryde og bring i kog, mens du rører rundt, så sukkeret opløses.
Sæt et grydelåg lidt på klem og lad det simre i ca. 3 minutter. Tag låget af og kog videre i endnu et par minutter, eller til rabarberstykkerne bliver bløde, men stadig beholder deres form, og der danner sig pink sirup i bunden af gryden.
Hæld kompotten i en skål og afkøl den lidt, inden den hældes over isen.