Opskrifter » Desserter » Is » Chokolade-Mango-Stracciatella Is
Chokolade-Mango-Stracciatella Is opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokolade-mango-stracciatella is:
- Chokoladeis:
- 250 g hakket mørk chokolade
- ½ liter sødmælk
- ½ liter piskefløde
- ½ stang vanille
- 8 æggeblommer
- 225 g sukker
- Mangosorbet:
- 500 g mango
- 150 g sukker
- 3 spsk druesukker
- 2½ dl vand
- 1 dl pasteuriseret æggehvide
- 1 spsk druesukker
- ½ tsk citronsaft
- Stracciatella
- 1½ dl pasteuriseret æggeblomme
- 80 g sukker
- 6 dl piskefløde
- 20 ml Strega likør
- 15 ml Bailey´s
- 4 spsk finthakket mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokolade-Mango-Stracciatella Is:
Chokoladeis
Mælk, fløde og vanillestang bringes i kog. Æggeblommerne piskes luftige med sukker. Tag vanillestangen op og hæld den varme mælkefløde over æggeblommerne, mens der piskes kraftigt.
Massen hældes tilbage i gryden og varmes forsigtigt, indtil den begynder at tykne.
Massen hældes over den hakkede chokolade, og der piskes. Ismassen fryses i 2 timer.
Mangosorbet:
Blend mango, sukker, druesukker og vand til en frugtpuré. Tilsæt citronsaften.
Sæt pureen i fryseren en halv time.
Pisk æggehvider og druesukker til en stiv masse og vend den i mango-pureen, der fryses i to timer.
Stracciatella:
Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt Strega- og Bailey likør. Vend forsigtigt flødeskummet i æggelikørmassen.
Herefter vendes de finthakkede chokoladestykker i. Frys et par timer.
Islagkage:
Islagkagen laves med de 3 foregående is lagt lag på lag ovenpå en almindelig lagkagebund, der er lagt i en springform og stænket med den italienske hedvin Marsala.
Bred chokoladeismassen ud over lagkagebunden og frys i 2 timer.
Fordel derefter mangosorbetismassen over chokoladeisen og frys igen i 2 timer.
Til sidst fordeles stracciatellaisen på lagkagen, der fryses igen, indtil den er fast og skæreklar efter ca. 4 timer.
Skyl da formen under koldt vand. Løsn isen langs kanten og vend den ud på et fad. Islagkagen kan evt. rulles i en blanding af finthakkede nødder, chokolade og kokos.