Opskrifter » Hovedretter » Fondue » Fondue med Oksefilet & Bluecheese Dressing
Fondue med Oksefilet & Bluecheese Dressing opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fondue med oksefilet & bluecheese dressing:
- 700 g fedtfri oksefilet
- 1 liter vindruekerneolie
- 800 g små kartofler
- 2 bundter grønne asparges
- Saft og skal af 1 citron
- 1 hakket rødløg
- 1 spsk honning
- 150 g valnøddekerner
- 2 spsk olivenolie
- 75 g bluecheese
- 1 fed hakket hvidløg
- 1½ dl kvark
- Salt
- Peber
- 1 stk godt brød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fondue med Oksefilet & Bluecheese Dressing:
Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
Vask aspargesene, skær den grove ende af (den modsatte ende af hovedet) og damp dem et par minutter i letsaltet vand.
Til valnødde-dressingen begynder man med at rive citronen ned i en skål. Pres så citronsaften heri. Tilsæt hakkede rødløg og honning og rør godt rundt. Knus valnøddekernerne i en plastpose og mas dem med en kagerulle eller flaske. Tilsæt de knuste nødder og olivenolien og smag dressingen til.
Bluecheese-dressingen laves ved først at mose osten i en skål. heri blandes hakket hvidløg og lidt kvark. Blandingen røres blød og tilsættes resten af kvarken. Smag til med salt og peber.
Varm vindruekerneolien i en gryde på komfuret. Når olien syder om en tændstik, hældes den over i en fonduegryde. Sæt fonduegryden på bordet og lad familien selv stege deres kød. Kødet skal have et par minutter i den varme olie.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.