Madkampen.dk » Ingredienser » Asparges
Opskrifter på mad med Asparges
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor asparges indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Tapas med Rösti & Røget Laks
Bag pommes rösti efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af. Læg en klat Philadelphia på hver rösti og derefter 2 aspargestoppe (gem evt. enderne til salat). Læg et stykke røget laks på hver og slut af med en lille dusk ...
-
Kyllingeruller
Til 2 ruller. Rør farsen sammen med æg og krydderier. Kom evt. lidt mel i, hvis den er blevet lidt for våd. Læg bacon på et stykke bagepapir eller en sushimåtte, og fordel derefter farsen på midten af baconen. Derefter lægges ...
-
Rissalat med Rejer
Kog risene efter anvisningen på pakken - husk salt. Lad dem køle af. Tø rejerne op (hvis de er frosne) og skær tomaterne i både. Snit aspargesene i ca. 2 cm lange skrå stykker - kassér rodenden. Bland ris, rejer, grøntsager...
-
Kyllinge- & Aspargesgryde (Vægtvogterne)
4 portioner - 8 Pro-Points pr. portion Kog risene. Skær kyllingefileterne i strimler, som steges i olie, og krydres med salt og peber. Skær asparges, svampe, løg og peberfrugt ud i mundrette stykker. Steg dem på en slip-let pan...
-
Aspargestærte med Skinke
Rør gæren ud i vand og olivenolie. Tilsæt mel og salt, og rør godt. Del dejen i 4 stykker, og rul dem som pizza bunde, og læg dem på bageplader med bagepapir. Blanchér aspargesene i kogende vand i 2-3 minutter - lad dem dryppe ...
-
Tarteletter med Kyllingetern & Grønærter
Til 4 personer. Tænd ovnen på 200°C og sæt tarteletterne på en bageplade med bagepapir. Hæld aspargesene op i en sigte, og gem vandet. Kog cirka halvdelen af gulerødderne og ærterne i 3-4 minutter. Gem vandet. Sæt en gr...
-
Spinat Fettuccini med Laks & Citron
Til 4 personer. Skær laksen ud i store tern (ca. 3x3 cm). Rens asparges og skær dem i mindre stykker. Skær forårsløgene i mindre stykker. Opvarm olie og citronskal i en pande. Læg laksen på panden og steg den ved jævn varme...
-
Butterdejsreder med Rejer & Asparges
Giver 8 stk. Udstik 8 cirkler butterdej (ca. 10cm i diameter). Udstik dem igen med ca. 7cm, så de bliver til ringe. Saml alle rester og små cirkler og rul dejen ud. Udstik dem i cirkler på 10 cm og læg dem på en bageplade med bag...
-
Aspargesruller med Parmaskinke
Rør osten sammen med chili sauce, salt, peber og sesamfrø - smag til. Skyl og rens aspargesene. Læg en skive parmaskinke på et skærebræt. Smør et lag af osteblandingen på. Læg 2 aspargeser i, og rul skinken om. Serveres fo...
-
Flødelegeret Aspargessuppe
Hæld aspargessnitterne til afdrypning. Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand. Tilsæt derefter bouillon og vand. Lad suppen koge igennem 5 minutter. Hæld piskefkløde i og varm suppen op til kogepu...
-
Aspargessovs
Skræl aspargesene fra hovedet (hvis hvide bruges) - grønne skal blot skylles. Skær eller bræk den nederste træede del af og skær resten i 2-3 cm snitter. Kog hvide asparges ca. 6 minutter og grønne ca. 3 minutter i 4 dl af bouillo...
-
Tagliatelle med Røget Laks & Asparges
Skær det nederste af aspargsene og damp dem sprødmøre. Skær dem i 3-4 cm skrå stykker. Pisk flødeosten ud i fløden under opvarmning og tilsæt aspargsene. Lad saucen småkoge 2-3 minutter og smag til med salt og peber. Ko...
-
Mager Guacamole
Blend aspargesene til en glat puré. Skræl avocadoen, fjern stenen og hak frugtkødet. Bland aspargespuré, avocado, citronsaft, kvark, salt og cayennepeber i en skål. Rør rundt, så det bliver godt blandet. Udkern og hak tomaterne...
-
Frisk Grøntsagsstuvning
Skrab gulerødderne. Skræl majroerne og skær dem i 1 cm tykke stave. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Skræl aspargesene og skær dem i 5 cm lange snitter. Bland champignonerne med citronsaften. Bring letsaltet vand i kog i ...
-
Risret Primavera
Skær gulerødderne i skiver og hak løget. Rens aspargesene og skær dem i 3 cm lange snitter. Skiv svampene. Tern tomaterne. Opvarm olien ved jævn varme i en gryde. Tilsæt gulerødder og løg og steg det under omrøring i 5 minutter ...
-
Fasters Hønsesalat på ananasringe
Til 4 personer. Bland mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, salt, peber og Fransk sennep til en dressing. (Tip: lidt mango chutney gør bestemt ikke salaten dårligere). Skær hønsekødet i tern. Skær champignonerne i skiver. ...
-
Sommersalat med Quorn-fileter
Skær 3 appelsiner i fileter og 2 appelsiner presses. Skalotteløget skæres i både og sauteres. Tilsæt brun farin, appelsinsaft og soja og giv dette et opkog. Skru ned til lav varme og tilsæt Quorn-fileterne, og lad fileterne ko...
-
Tarteletter med Høns i Asparges
Kog en kylling. Den skal ikke være helt dækket med vand. Put løg, peberkorn, salt og gulerødder ned i gryden og lad den koge i 45-60 minutter (afhængig af størrelse). Tag kyllingen op og køl den af. Kødet skal nærmest fald...
-
Tigerrejer i Bur
Finhak alle grøntsagerne, undtagen aspargesene. Rejerne skylles, pilles, tarmen fjernes og lægges på køkkenrulle. Grovhak tomater og hvidløg. Asparges sættes over i gryde med koldt vand (tages op når det koger). Grøntsa...
-
Kylling i Asparges
Skær det kogte kyllingekød i mundrette tern. Rens asparges. Skær dem i stykker på ca. 4 cm længde. Kom vand, fond og asparges i en gryde og kog i 5 minutter. Si kogelagen og tag asparges op. Smelt smørret i en gryde, pisk ...
-
Fondue med Oksefilet & Bluecheese Dressing
Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Vask aspargesene, skær den grove ende af (den modsatte ende af hovedet) og damp dem et par minutter i letsaltet vand. Til valnødde-dressingen begynder man med at rive citronen ned ...
-
Aspargessuppe
Hvis der bruges hvide asparges: skær den træede ende af aspargesene af, dvs. 1 ½ cm af stilken forneden. Skræl aspargesene tyndt fra hoved mod fod. Grønne asparges skal blot skylles og den nederste cm skæres af. Skær aspargesstilk...
-
Laks med Penne & Asparges
Kog pastaen efter pakkens anvisninger. Lad pastaen løbe fra og bland den i en skål med olivenolien. Lad det svale til stuetemperatur. Skær citronen i skiver. Læg laksen i en lav stor gryde eller i en stegepande og hæld vand på, så...
-
Okseroulade med Aspargesfyld
Varm grillen. Smør et ovnfast fad let med olie. Skær en stor ca ½ cm tyk plade af kødet. Krydr med peber. Skær aspargesene i små bidder. Smuldr det sprødstegte bacon. Pil løget og hak det fint. Bland asparges, bacon, løg, parmes...
-
Grillet Grøn Salat
Tænd for ovnens grill. Halvér tomaterne og læg dem med snitfladen opad på en plade. Dryp balsamico over og drys med peber, oregano og chili. Grill tomaterne 10 cm fra varmen i 20-30 minutter til de er grillede og begynder at tørre i...