Opskrifter » Hovedretter » Kalvekød » Osso Buco med Porrer & Granulata
Osso Buco med Porrer & Granulata opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave osso buco med porrer & granulata:
- 4 tykke skiver osso buco
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk tomatpuré
- ½ flaske tør hvidvin
- 2 laurbærblade
- 4 tomater
- 4 porrer
- 4 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 240 g basmati ris
- Salt
- Friskkværnet peber
- Granulata:
- 1 bundt bredbladet persille
- Skallen fra 1 citron
- 2 fed hvidløg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Osso Buco med Porrer & Granulata:
4 personer.
Skær et par snit i fedtkanten på de 4 skiver osso buco, så kødet ikke bøjer opad under stegningen.
Varm olie på en sautérpande eller i en gryde og brun kødet på begge sider til det er gyldent. Krydr med salt og peber.
Tilsæt tomatpuréen og hvidvinen, skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter. Skær tomaterne i kvarte og kom dem i gryden sammen med laurbærbladene. Hæld vand i gryden til kødet lige er dækket og lad så retten simre i yderligere 1 time under låg.
Rens porrerne og skræl gulerødderne og skær begge dele i grove tern. Pil de 2 hvidløgsfed, hak dem og kom så grøntsager og hvidløg ned i gryden. Lad retten simre yderligere 40 minutter.
Granulata: Skyl persillen og hak den fint. Skyl citronen grundigt og skræl skallen af - evt. med en kartoffelskræller - og hak den fint. Pil de 2 fed hvidløg og hak dem fint. Bland det hele sammen i en skål.
Kog risene som angivet på pakken.
Anret så osso bucoen på et fad sammen med grøntsagerne. Drys retten med granulata, og servér med risene.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.