Madkampen.dk » Ingredienser » Hvidvin
Opskrifter på mad med Hvidvin
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor hvidvin indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Paprika Kylling med Timian-Hvidvinssauce
Skær kyllingebrysterne over i 2. Krydr dem med paprika, salt og peber. Smelt 1 spsk smør på en sauterpande ved middelvarme, og put kyllingen på. Steg dem på den ene side i 3 minutter (til de er gyldne og sprøde), vend dem, og skru ...
-
Kalkun med Frisk Pasta & Flødesauce
Brun kalkunbrystet i olie på alle sider i en gryde eller sauterpande. Tilsæt vin, bouillon, hakkede tomater, peberfrugt og krydderier og lad det simre under låg i ca. 35 minutter. Vend kødet et par gange undervejs. Læg kødet på...
-
Kylling i Hvidvin med Pasta & Bacon
Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingelårene på begge sider, og tag dem op. Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin. Rør mel og fløde samm...
-
Pasta med Svampesauce
Læg de tørrede kantareller i en lille skål og overhæld dem med vand. Lad dem udbløde i vandet i ca. 1 time. Skyl dem grundigt for at fjerne eventuelle rester af jord. Lad dem dryppe af i en sigte. Rens champignonerne og østershatte...
-
Vinter Carbonnara
Til 2 personer. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Skær pancettaen eller baconen i tern af 1x1cm. Rist pancetta/bacon gyldent i en sauterpande. Tilsæt skalotteløg og hvidløg i fine tern, og steg, til de er blanke. Ti...
-
Kalkunbryst med Pasta & Flødesovs
Brun kalkunbrystet på alle sider i olien. Tilsæt vin, bouillon, hakkede tomater, peberfrugt og krydderier. Lad det simre under låg i ca. 35 minutter - vend kødet et par gange undervejs. Tag kalkunbrystet op af gryde, tilsæt fløden ...
-
Tigerrejer i Safransauce
Rør safranen i hvidvinen og lad det trække. Pil imens rejerne, og steg dem i olie til de er næsten færdige. Tag dem af panden, og pres saften fra en halv lime over dem. Hak løg fint, pres hvidløg og sautér dem til løgene blove...
-
Laksefad
Bland de fintsnittede porrer med de revne gulerødder og fordel dem i et ovnfast fad. Læg laksestykkerne herpå. Rør pikantosten med lidt af fløden, og fordel den over laksestykkerne. Halvér tomaterne og fordel dem rundt i fadet. ...
-
Kylling & Hvidløg
Lav et par ridser i kyllingevingerne, og læg dem i en skål med hvidvin, salt og peber samt 1 fed finthakket hvidløg. Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, så kyllingen kan marinere. Forvarm ovnen til 190°C (ikke varmluft). Pi...
-
Svinemørbrad Fyldt med Champignon & Urter
Puds mørbraden af, og del den på den lange led - bank den eventuelt let ud. Krydr godt med salt og peber. Svits det finthakkede løg i smørret i en gryde til stykkerne er klare, men ikke brune. Tilsæt de finthakkede champignon, hvidl...
-
Osso Buco med Porrer & Granulata
4 personer. Skær et par snit i fedtkanten på de 4 skiver osso buco, så kødet ikke bøjer opad under stegningen. Varm olie på en sautérpande eller i en gryde og brun kødet på begge sider til det er gyldent. Krydr med salt og pe...
-
Estragonfilet med Pasta
4 portioner. Kog pastaen. Hak løget fint, hak estragonen, og del svampene i kvarte. Skær mørbrad og bacon i skiver. Varm olien op i en stegepande. Steg løg, svampe og bacon et par minutter. Kom mørbraden ved, og lad den...
-
Kyllingefilet med Bacon & Hvidvin
Opvarm olien på en pande og læg bacon på. Steg baconskiverne, til de er sprøde, og panden er fyldt med baconsaft. Lad panden blive på varmen, men tag baconen af, pak den ind i stanniol og læg den til side. Steg kyllingefileterne...
-
Cheddar Risotto
Smelt olie og smør i en mellemstor gryde og sautér forårsløgene ved middel varme, til de bliver bløde. Tilsæt risottoris og rør rundt 1 minut. Skru op for varmen og hæld hvidvin og sennep ved. Rør rundt, indtil risene har suget ...
-
Spaghetti alla Carbonara
Sæt vand over til spaghetti. Svits bacon, løg og hvidløg i olie i en pande, til løgene er bløde og baconen sprød. Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt ind. Pisk æggene sammen med parmesanost i en skål. Kog spaghettien og...
-
Limedrink
I et højt glas kommes isterningerne og citronskiver. Hæld limejuicen og den kolde hvidvin på. Fyld op med dansk vand og servér med sugerør....
-
Jordbærbowle
Skyl bærrene og fjern stilkene. Halvér dem. Kom bærrene i en stor glasskål og drys flormelis over. Sæt skålen i køleskabet en times tid. Hæld halvdelen af hvidvinen over og lad det trække endnu en times tid i køleskabet. ...
-
Kylling Marengo II
Partér hver af kyllingerne i 4 stykker (eller køb dem parterede). Skær flæsket i terninger, og brun det i lidt fedtstof i en stegegryde. Tag flæsket op og brun kyllingestykkerne i fedtstoffet. I gryden kommes de flåede tomate...
-
Dansk Paella
Smelt fedtstoffet i en gryde og brun kyllingelårene heri sammen med hakket løg og knust hvidløg. Spæd med lidt af bouillonen og lad kyllingestykkerne småstege ca. 15 minutter under låg. Kom ris og safran samt resten af bouillone...
-
Kyllingefilet på Cremet Porrebund
Rens porren og skær den i tynde skiver. Svits baconen et par minutter på en tør teflonpande. Tilsæt porreringene og svits dem med et par minutter. Tilsæt vin og fløde, og kog blandingen op. Krydr med salt og peber. Kom blandingen i...
-
Laksemousse
Fjern skind og ben fra laksen og skær den i små stykker. Hak eller mos fiskekødet - brug en elpisker. Læg husblasen i blød i koldt vand. Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med mel og hvidvin. Kog godt igennem. Smag saucen til...
-
Safransauce
Svits forårsløg i smør uden de tager farve. Tilsæt safran, bouillon og hvidvin og lad det koge ind til det halve. Pisk fløde, creme fraiche og estragon i saucen og lad den koge igennem. Smag til med limesaft, salt og peber. ...
-
Pasta-Bønnesalat med Pinjekerner
Kog pastaen, og lad den dryppe af. Kog bønnerne sprødmøre i letsaltet vand og lad dem dryppe af. Skold og flå tomaterne. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kernerne. Svits løgene i olien uden de tager farve. Tilsæt to...
-
Avocadomousse med Hindbær
Læg husblasen i blød 5 minutter i koldt vand. Varm vinen op, kram husblasen op af vandet og opløs den i vinen. Lad det blive opløst, men ikke koge. Lad geléen stivne i køleskabet ca. 15 minutter. Del avocadoerne og fjern stenene. G...
-
Marcipanpærer
Skyl citronen og skær en bid af skallen af. Pres saften af. Skræl og halvér pærerne. Skær kernehuset ud og dryp citronsaften over pærerne. Bland vin, citronskal, kanelstang, nelliker og 2 spsk honning og bring det i kog. Læg pære...