Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kylling i Jordnøddesauce
Kylling i Jordnøddesauce opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kylling i jordnøddesauce:
- 500 g kyllingefilet
- 2 æbler
- 2 små fed hvidløg
- 1 dl saltede peanuts
- 1½ tsk hakket rød chili
- 2 spsk peanutbutter
- Revet skal af ½ lime
- Saft af 1 lime
- 1 spsk brun farin
- 1 dl vand
- 2½ dl madlavningsfløde
- 1 hønsebouillonterning
- 1 spsk smør
- ½ tsk groft salt
- Tilbehør:
- Kogte ris
- 400 g forårsløg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kylling i Jordnøddesauce:
4 portioner.
Skær kyllingen i strimler.
Skræl æblerne og skær dem i tern.
Pil og pres hvidløget. Hak peanutsene.
Pisk peanuts, chili, peanutbutter, lime, farin, vand og fløde sammen med bouillonterningen, som smuldres i en gryde. Kog blandingen op.
Brun kyllingestrimlerne i smør - lidt ad gangen i en stegepande, og kom dem over i gryden. Kog nogle minutter. Krydr med salt.
Svits hvidløget i smør, og kom det i gryden sammen med de friske æbletern.
Servér med kogte ris og letsvitsede forårsløg.