Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Sprøde Kyllingestrimler stegt i Kokos
Sprøde Kyllingestrimler stegt i Kokos opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave sprøde kyllingestrimler stegt i kokos:
- Vegetabilsk olie
- 2 kyllingebryster
- 2 knsp karry
- Salt
- Peber
- 2 knsp cayenne peber
- 65 g mel
- 2 æg
- Kokosmel
- 1 spsk purløg
- Cremet Honning-Mango Sauce:
- 100 g mayonnaise
- 100 g frosne mangostykker
- 2 spsk friskhakket koriander
- 1 spsk honning
- 1 knsp karry
- 3-4 dråber siracha sauce
- ½ tsk citronsaft
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Sprøde Kyllingestrimler stegt i Kokos:
Beregnet til 2-4 personer.
Skær kyllingebrysterne på langs i 4 strimler, derefter på tværs, så der bliver 8 strimler af hvert bryst. (alternativt kan inderfileter bruges).
Start med at fylde en mellemstor gryde halvvejs op med olie, og få temperaturen langsomt op på omkring 165-170°C mens du forbereder kyllingestrimlerne.
Læg kyllingestykkerne i en skål. Drys karry, salt, peber og cayennepeber over. Vend dem, så de bliver dækket godt af krydderierne, og stil dem til side et øjeblik.
Hæld melet i en dyb tallerken sammen med salt, peber og cayennepeber, og bland det godt. I en anden tallerken slås æggene ud, og piskes godt sammen. Kokosmelet hældes i en sidste tallerken.
Dyp nu kyllingestykkerne først i melet, derefter æggene og til sidst i kokosmelet. Læg strimlerne på en tallerken, og fortsæt med de sidste.
Hæld nu 2-3 af kyllingestykkerne ad gangen i den varme olie, og lad stem stege i 1½-2 minutter mens du ind imellem vender dem med en tang. De skal have en dyb, gylden farve. Tag dem af olien, og læg dem på fedtsugende papir. Imens de stadig er varme, strøs en smule salt og peber over dem. Fortsæt med de sidste.
Server strimlerne varme, pyntet med friskhakket purløg, sammen med en cremet honning-mango sauce:
Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør til alle klumper er væk, og det har en god konsistens.