Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kyllinge Kasserolle Med Porrer & Gulerødder
Kyllinge Kasserolle Med Porrer & Gulerødder opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllinge kasserolle med porrer & gulerødder:
- 8 kyllingelår
- 2 spsk mel
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk olivenolie
- 2 store porrer
- 250 g gulerødder
- 2 fed presset hvidløg
- 2 tsk tørrede, blandede urter (eks. timian, oregano, basilikum)
- 6 dl hønsebouillon
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kyllinge Kasserolle Med Porrer & Gulerødder:
Til 4 personer.
Rens porrerne og gulerødderne godt , og skær dem i tykke skiver.
Hæld melet i en dyb tallerken sammen med salt og peber. Vend det sammen med en gaffel. Vend kyllingestykkerne i melet, og læg dem på en tallerken. Sørg for at melet dækker godt.
Varm olien godt op i en stor sautergryde. Steg kyllingelårene - et par stykker ad gangen, til de er gyldne over det hele. Læg de færdige stykker på en tallerken, imens du steger de sidste.
Skru ned for varmen, og hæld nu porrerne og gulerødderne i gryden. Lad dem stege et par minutter inden du lægger kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med hvidløg og urterne.
Hæld bouillonen over, bring det op til kogepunktet, læg låget på og skru så ned for temperaturen igen. Lad det simre ved svag varme i cirka 1½ time, eller indtil kyllingen langsomt begynder at falde af benene.
Hvis saucen er for tynd, kan du enten jævne den med lidt Maizena, eller tage låget af gryden de sidste 30 minutter af tilberedningstiden.
Server med groft brød, kartoffelmos eller couscous.
TIP! Istedet for 6 dl hønsebouillon, kan du bruge 3 dl bouillon og 3 dl hvidvin.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.