Opskrifter » Hovedretter » Madtærter » Spinattærte med Feta & Bacon
Spinattærte med Feta & Bacon opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave spinattærte med feta & bacon:
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- ½ tsk groft groft salt
- 2 spsk vand
- 450 g frossen, helbladet spinat
- 150 g bacon i skiver
- 1 fed hvidløg
- Ca. 100 g fetatern
- Ca. 100 g mozzarella
- 2 æg
- 1 dl fløde
- 1 dl mælk
- 1 dl creme fraiche
- Revet muskatnød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Spinattærte med Feta & Bacon:
Smuldr smør og hvedemel.
Tilsæt salt og vand og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Lad den hvile i køleskab i mindst ½ time. Imens kan du forberede fyldet.
Skær bacon i mindre stykker og steg. Læg på fedtsugende papir. Hæld det meste af fedtet fra panden og steg spinaten sammen med hvidløg.
Dejen rulles ud og placeres i et tærtefad, ca. 24cm i diameter. Tærtebunden forbages i ca. 12 minutter ved 200°C.
Hæld spinaten på tærtebunden og fordel feta og baconstykker ovenpå.
Pisk ingredienserne sammen til æggemasen (æg, fløde, mælk, creme fraiche, muskatnød) og hæld den over. Fordel til sidst den revne ost.
Bages ved 200°C i ca. 30 minutter.